Door Het Hart Van China

Door Het Hart Van China gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Door Het Hart Van China

In Macau, een deel van China met zelfbestuur en enige mate van democratie, wordt de groeiende controle door de Communistische Partij met argusogen bekeken. Ruben spreekt een kritische politicus.

Juli 2019
Alles wat een stekker heeft, bevat wel een onderdeel dat uit China komt. Met diezelfde explosieve dadendrang wil China nu ook vóór 2050 het Wereldkampioenschap voetbal bereiken. Maar is dat haalbaar?
De migratie van jongeren naar de stad heeft grote gevolgen voor China's ziekenzorg. Ruben spreekt bejaarden op het platteland en ernstig zieken die bij een stadsziekenhuis wachten op hun behandeling.
Ruben Terlou gaat op zoek naar de waarde van de tao voor jongeren en ontmoet een oude kluizenaar die al decennia in een grot leeft.
Juni 2019
Chinezen brengen jaarlijks een offer aan hun overleden voorouders: alles wat ze hen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand. En overledenen kunnen alsnog in de echt worden verbonden.
In Beijing ben je nergens zonder smartphone: het is je pinpas, je stadskaart, je ID, je entertainment en je ontmoetingsplek met gelijkgestemden. Hoe lang staat de overheid die online vrijheid nog toe?
De aanhoudende droogte door klimaatverandering in het noorden van China trekt een zware wissel op de levens van Mongoolse herders en mijnwerkers. Veel veeboeren worden gedwongen te verhuizen.
Archief