Expeditie Nederland

Laatste aflevering
30:41
Expeditie Nederland

De kunstenaars van Kings of Colors brengen met hun graffiti op Brabantse muren vreugde in gemeenschappen. En Derek Otte haalt zijn inspiratie voor spoken word uit zijn stad Rotterdam.

Expeditie Nederland gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 3
30:49
Ons land kent zorgen die in een bepaalde regio enorm spelen en in een ander deel van Nederland helemaal niet aan de orde zijn. Zo worden sommige bewoners in het Noord-Brabantse Cuijk elke dag wakker met een extreme stank. Dit komt van de nabijgelegen varkens- en pluimveehouderijen. En in de Zeeuwse regio blijven overstromi...
30:54
Net buiten hun eigen regio kent niemand ze, maar deze plaatselijke beroemdheden worden dagelijks herkend. In Leiden kent iedereen Peter, die als een soort Romeinse strijder door de stad rijdt. Rockster Robby Valentine is met zijn lange blonde haar een bijzondere verschijning in Hoogkarspel.
30:56
Vroeger was je stokoud als je zeventig was, nu zijn er mensen van ver in de tachtig die nog gewoon iedere dag naar hun werk gaan of fanatiek sporten. Ria is Nederlands kampioen tennis bij de senioren. Ze is bijna elke dag op de tennisclub te vinden waar ze, samen met haar tweelingzus, haar kleinzoons inmaakt.
30:53
We duiken in de wereld van de Nederlandse klederdracht, een traditie rijk aan geschiedenis en cultuur, maar die langzaam aan het uitsterven is.
30:26
Tegenwoordig gaan oude fabrieken en gebouwen niet zomaar tegen de grond. De waarde van het erfgoed wordt steeds vaker op tijd ingezien, waardoor veel behouden blijft in de nieuwe bestemming.
30:55
Wonderkinderen zijn kinderen die al vroeg in de schijnwerpers staan, of het nu op de golfbaan of achter de piano is. Een voorbeeld is Jayden. Hij is 11 jaar en kan op gehoor een pianostuk spelen.
Seizoen 2
30:49
Onderwerpen die iedereen raken kunnen, hoe klein ons land ook is, een paar kilometer verderop een ander verhaal opleveren. Ze worden belicht door verslaggevers uit de regio's.
30:45
Onderwerpen die iedereen raken kunnen, hoe klein ons land ook is, een paar kilometer verderop een ander verhaal opleveren. Ze worden belicht door verslaggevers uit de regio's.
30:47
Reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Deze keer: uitvaarten kennen hun eigen regionale en culturele tradities.
30:40
Reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Deze keer: lokale mysteries.
30:10
Reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Deze keer: Toekomst voor 'anders boeren'.
30:44
Reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Deze keer: het gebrek aan huisartsen is nijpend in de regio.
29:58
Verslaggevers van de regionale omroepen berichten over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Deze keer: zingen in dialect is populair.
30:27
Verslaggevers van de regionale omroepen berichten over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Deze keer: toename invasieve soorten.
30:15
Verslaggevers van de regionale omroepen berichten over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Deze keer: bijzondere woonvormen voor senioren.
30:02
Verslaggevers van de regionale omroepen berichten over onderwerpen die ons allemaal raken, maar die per provincie een eigen verhaal opleveren. Deze keer: verdwenen en verdronken dorpen.
Seizoen 1
29:46
Het is zomercarnaval in Rotterdam. Het feest werd voor het eerst in 1983 gevierd in Utrecht onder de naam Antilliaans Zomercarnaval en is uitgegroeid tot het grootste zomerfeest van Nederland.
30:14
Nynke Cuperus is 74 jaar en runt al meer dan veertig jaar haar eigen boerderij. Verder aandacht voor Sarel de Jong; zij begon acht jaar geleden met kickboksen en stond binnen de kortste keren aan de absolute wereldtop.
29:58
In het voormalig Pieter Baan Centrum in Utrecht wordt nu in alle vrijheid kunst gemaakt. Verder aandacht voor kunstenaar Niek Welboren en Haagse matten in het fotomuseum in Den Haag.
Archief