Freek In Het Wild

Seizoen 1
10:21

Seizoen 1, Aflevering 13 - Krokodillen

3,0 5 x
Freek is in Ndumo, een natuurreservaat in Zuid-Afrika. Hier helpt hij twee collega's die krokodillenonderzoek doen. Voor dat onderzoek moeten ze wel een krokodil te pakken krijgen, maar dat blijkt erg lastig.
10:23

Seizoen 1, Aflevering 12 - Sloopolifanten

3,0 4 x
Freek bezoekt Tembe Elephant om met eigen ogen te zien wat voor een slopers olifanten eigenlijk zijn. Maar dat slopen is gelukkig helemaal niet slecht voor de natuur. Terwijl hij de olifantenkudde probeert op te sporen vindt hij een onbekende slang en een tandenborstelplant.
09:54

Seizoen 1, Aflevering 11 - Anjumara

3,0 5 x
Freek en zijn team hebben hun kamp opgeslagen in de Surinaamse jungle. Wat eet je eigenlijk op expeditie? Kant-en-klaar maaltijden die je aanlengt met kokend water zijn ergens wel lekker, maar niet geweldig. Een stukje verse vis erbij zou beter zijn. Dan ziet Michel, de expeditieleider, een anjumara, een grote roofvis vlak...
10:00

Seizoen 1, Aflevering 10 - Vogelspin

4,0 6 x
Wat heeft roze tenen, leeft in de bomen, kan zwemmen en heeft enorme giftanden? Juist, een grote harige vogelspin. Freek redt er eentje van een omgevallen boom die in de rivier ligt.
09:57

Seizoen 1, Aflevering 9 - Piranha

4,0 4 x
De piranha heeft een angstwekkende reputatie in Zuid-Amerika: het is een killer, een bloeddorstige vis met grote, vlijmscherpe tanden die in grote scholen jaagt en alles op zijn weg verslindt. Maar is dat ook zo? Freek gaat op onderzoek uit.
09:53

Seizoen 1, Aflevering 8 - Vlot bouwen

4,0 6 x
Wat moet je wel en niet doen als je verdwaalt in de Surinaamse jungle? Blijven zitten? Hulp zoeken? En als je hulp zoekt, waar moet je dat dan doen? Freek geeft een aantal tips en laat zien hoe je een vlot bouwt.
13:00

Seizoen 1, Aflevering 7 - Kamp/Luiaard

4,0 9 x
Freek, Michel en de filmploeg slaan hun kamp op op een klein eiland in de Kabalebo rivier. Freek laat zien wat ze eten, hoe ze slapen en waar het toilet is in het regenwoud. De volgende dag gaan ze even terug naar hun basiskamp, want daar is een jonge luiaard binnengebracht.
10:02

Seizoen 1, Aflevering 6 - Kaaiman

3,0 6 x
Freek en Michel zijn in hun basiskamp aan de Kabeleborivier, midden in het Surinaamse regenwoud. In de buurt ligt Mooi Mooi, een gebied met watervallen en stroomversnellingen. Hier zwemt het neefje van de Afrikaanse nijlkrokodil: de dwergkaaiman. Samen met Michel gaat Freek op pad om de kaaiman van dichtbij te bekijken.
10:06

Seizoen 1, Aflevering 5 - Giftige Spin

4,0 13 x
Freek gaat op expeditie in het Surinaamse regenwoud. Hij doet dat samen met zijn vriend en oerwoudexpert Michel. Ze bereiden hun expeditie voor in de jungle vlakbij de hoofdstad Parimaribo. Daar laat Freek zien hoe je met een machete omgaat en komt hij oog in oog te staan met één van de giftigste spinnen van de wereld.
10:06

Seizoen 1, Aflevering 4 - Isilo

3,0 8 x
Isilo is een beroemdheid in Zuid-Afrika. Het is een enorme mannetjesolifant en heeft de grootste slagtanden in zuidelijk Afrika. Maar Isilo vinden, dat is niet makkelijk.
Archief