Gefileerd

Gefileerd gemist?

Seizoen 2020

Seizoen 2020, Aflevering 6 - Het duurzame alternatief

4,0 5 x
Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. Kunnen zij op tijd tachtig kritische gasten bedienen? En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?

Seizoen 2020, Aflevering 5 - Rijst en 't rode licht

3,0 16 x
Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de in armoede levende mensen in de rijstindustrie van de rijstvelden naar de rijstfabriek en naar de grote stad. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.

Seizoen 2020, Aflevering 4 - De vis wordt duur betaald

4,5 14 x
Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?

Seizoen 2020, Aflevering 3 - Garnalen in het chloor

4,0 11 x
Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Hoe kijken ze voortaan tegen hun garnalencurry aan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?

Seizoen 2020, Aflevering 2 - Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

3,0 18 x
Onze vijf amateurkoks moeten gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de massaproductie en de rauwe realiteit van het slachthuis?

Seizoen 2020, Aflevering 1 - Fastfood en takeaways

4,0 8 x
Vijf foodies worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren. Kijken zij anders aan tegen hun goedkope bezorgmaaltijden als zij zien hoe, en onder welke omstandigheden, voedsel wordt gemaakt?
Archief