Gefileerd

Februari 2020
46:00

Het duurzame alternatief

4,0 4 x
Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?
45:00

Rijst en 't rode licht

3,0 6 x
Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.
Januari 2020
44:00

De vis wordt duur betaald

4,0 7 x
Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?
45:00

Garnalen in het chloor

4,0 17 x
Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?
45:00

Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

3,0 14 x
Onze vijf amateurkoks gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?
46:00

Fastfood en takeaways

4,0 28 x
Vijf 'foodies' gaan naar Thailand. Kijken zij anders aan tegen hun goedkope bezorgmaaltijden aan als ze zien hoe, en onder welke omstandigheden, voedsel wordt gemaakt?
Archief