Girls Girls Girls

Laatste aflevering
Girls Girls Girls

Een nieuwe generatie biculturele vrouwen komt aan het woord. Hoe staan zij in de maatschappij? Oumaima, Patrisha en Yen-Nhi kijken naar de beelden van 25 jaar geleden en geven een kijkje in hun eigen leven. Ervaren zij het anders dan de generatie van toen?

Girls Girls Girls gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Amma, Gülsen, Inge en Marjorie komen na al die jaren weer samen en blikken terug op fragmenten uit de eerste serie, waar ze als jonge vrouwen uitgebreid gevolgd zijn en spraken over hun opvoeding, ambities en de Nederlandse maatschappij. Hoe kijken ze hierop terug en hoe tolerant was Nederland toen en nu?
Inge Verton blikt terug op beelden van toen ze bij de politie zat, waar ze inmiddels is vertrokken omdat de harde hand niet bleek te passen bij haar idealisme. Ze geloofde ooit dat haar sociaal hart invloed zouden kunnen hebben op het beleid. Waarom lukte het niet?
Marjorie Boston is pionier van het eerste uur als het gaat om inclusief denken. In 1998 startte ze haar eigen theatergezelschap om zo wél inclusieve verhalen te kunnen vertellen. Hoe is het haar de afgelopen 25 jaar vergaan? Is de theaterwereld inclusiever geworden? En hoe kijken haar inmiddels volwassen dochters nu naar N...
Gülsen Alkan startte in 1998 bij een prestigieus advocatenkantoor. Als kind van gastarbeiders een hele prestatie. Vol goede moed begon zij haar carrière en was zij betrokken bij het maatschappelijk debat. Met de jaren veranderde haar blik op Nederland en ziet ze het als een schijndemocratie. Hoe komt zij tot deze conclusie?
Amma Asante is geboren in Ghana en kwam op zesjarige leeftijd naar Nederland. Na haar studie politicologie sluit ze zich aan bij de PvdA en ziet het gebrek aan politieke daadkracht op het gebied van diversiteit door de vingers, omdat ze gelooft in een socialistisch systeem. Hoe kijkt ze hier nu tegenaan?
Archief