Keuringsdienst Van Waarde

Keuringsdienst Van Waarde gemist?

Seizoen 24
25:45

Seizoen 24, Aflevering 27 - Vlees met een randje

3,0 10 x
Zelfs fletse vleeswaren ontkomen niet aan de modegril. Plots zijn vele voorverpakte plakjes kip, ham en spek in hippe bruine jasjes gestoken. Vers van de grill, staat er op de een. Andere verpakkingen reppen over ovengebakken of geroosterd. En op sommige staan zelfs meerdere bereidingen door elkaar. Maar wat is eigenlijk h...
25:51

Seizoen 24, Aflevering 30 - Laurier

4,0 5 x
Soepen, sauzen en stoofschotels: ze verdienen pas een krans zodra er laurier in gaat. Warm en houtig, zo omschrijven chefs de smaak. Maar het mag wat kosten. Soms zelfs wel achthonderd euro de kilo. Hele laurierplanten koop je voor een prikkie. Pluk je rijk. De Keuringsdienst wil weten hoe het kan dat laurier in een zakje ...
25:52

Seizoen 24, Aflevering 29 - Krab

4,0 5 x
Vraag in viswinkel of restaurant naar noordzeekrab en je krijgt vaak enkel een paar poten. Onschadelijk gemaakte scharen, ooit onderdeel van een kwieke krab. Het zou het makkelijkst te eten stukje van het schaaldier zijn. Maar waar is de rest van het beest dan eigenlijk gebleven? Het karkas van een krab is in de viswinkel ...
Seizoen 18
25:54

Seizoen 18, Aflevering 25 - De baard van Sinterklaas

3,0 13 x
Het is bijna pakjesavond. De tijd van pepernoten, cadeautjes en bezoeken van de Goedheiligman, die er altijd piekfijn uitziet in zijn tabberd met mooie baard. Net als zijn hulpsinterklazen. Maar hoe doen die laatsten dat toch, zo'n zelfde coupe krijgen als Sinterklaas?
Seizoen 24
25:40

Seizoen 24, Aflevering 26 - Oester

4,0 0 x
Van alle schelpdieren die we eten wordt er geen een zo gekoesterd als de oester. Standaard tegen meerprijs op het menu. Goed voor goede sier. Of die nou Zeeuwse creuse heet of Zeeuwse platte, Fines de Claire of Gillardeau: met de oester kan je opscheppen. Maar hoe kan het eigenlijk dat ze er altijd zijn? Van de mossel is b...
25:36

Seizoen 24, Aflevering 28 - Natuurwijn

3,0 11 x
Ooit was wijn een doodsimpel druivendrankje. Toen ging men er ingewikkeld mee doen. En nu is er weer wat nieuws: wijn als de doodsimpele drank van ooit. Natuurwijn staat er op kekke etiketten. Stoere sommeliers zweren erbij. Bij eigenwijze slijters zijn de flessen niet aan te slepen. Want natuurwijn zou pure wijn zijn. Met...
25:50

Seizoen 24, Aflevering 25 - Rookworst

3,0 6 x
Zodra het weer donker, koud en kil is, wordt hij steevast van stal gehaald: rookworst. Het vleesgeworden 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Doodsimpel en oer-Hollands. Maar nu begint ook de rookworst ingewikkeld te doen. In de supers is er behalve vacuümverpakt ook vers te koop. Koud uit de koeling, soms zelfs zo...
25:52

Seizoen 24, Aflevering 24 - Bamboe

2,3 19 x
De panda lust er wel pap van en de mens spint er sinds kort garen mee: bamboe. Of het nou een romper betreft of een onderbroek, mode van bamboe zou buitengewoon bijzonder zijn. Boterzacht, beschermend en bovenal reuze duurzaam. Want bamboe schiet nog sneller naar de hemel dan bonestaak. Mooi, maar hoe doen ze het eigenlijk...
25:14

Seizoen 24, Aflevering 23 - Zongedroogde tomaten

4,0 13 x
Haal het zonnetje in huis met zongedroogde tomaatjes. Van salades tot tapenades, pizza's tot pasta's: elke schotel is er zomers mee te maken. Goed ook voor die Italiaanse touch. Maar hoe doen ze dat eigenlijk, honderden miljoenen tomaatjes open en bloot bruin laten bakken? Want wanneer is het te warm? En wanneer te koud? O...
26:00

Seizoen 24, Aflevering 22 - Ecologisch schoonmaken

3,0 12 x
De mens maakt er maar een smeerboel van. En dus schrobben en boenen we ons elke dag weer suf. Van kleine wasjes tot grote wasjes, de vaat- tot de toiletpot. En het schitterende is: dat het nu allemaal met een stralend schoon geweten kan. Want de schappen staan er vol mee: schoonmaakmiddelen die ecologisch zeggen te zijn. G...
Archief