Goed Volk

Goed Volk gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 4 - Jeroen in het rusthuis

3,0 52 x
Kok Jeroen Meus liet zich een week lang onderdompelen in het dagelijkse leven van rusthuis Sint Anna in Berchem. Het resultaat is een ontluisterend en ontroerend beeld van gewone mensen tijdens het laatste hoofdstuk van hun leven.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Jeroen bij de cowboys

3,0 11 x
Het Wilde Westen bestaat nog. In het spoor van de cowboys van de Tongue River Ranch trekt Jeroen Meus de Texaanse prairie op om de nieuwe kalveren te tellen. Centraal in het kamp staat de kookhuifkar van cowboykok Charlie. Vanuit zijn mobiele keuken probeert Jeroen door te dringen in de harde wereld van de laatste, echte c...

Seizoen 1, Aflevering 2 - Jeroen bij de sumoworstelaars

4,5 32 x
Ze zijn gehuld in mysterie. Het zijn sterren met een heldenstatus, die wordt versterkt door hun Spartaanse levensstijl. Ze laten zich leiden door eeuwenoude tradities en voor ons westerlingen onbegrijpelijke regels en erecodes. Jeroen Meus krijgt de uitzonderlijke eer om een week lang de eetgewoontes van de leden van de Ta...

Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen

4,0 88 x
In Antwerpen wonen ongeveer 5.000 chassidim. Ze houden zich aan de kasjroet, spijswetten die bepalen wat ze mogen eten. Meus leert bij een familie traiteurs meer over hun eetgewoontes en jood-zijn.

Jeroen op de foor

3,0 38 x
Forains, kermismensen, vormen een besloten gemeenschap. Jeroen Meus belandt via de eetkraam van Marco Delforge backstage bij de grote kermis in Brussel. Hij leert er een bijzondere levenswijze kennen.

Jeroen op het eiland Foula

3,0 42 x
Foula is een van de meest afgelegen, onherbergzame eilanden van Groot-Brittannië, met slechts een tiental huizen. Jeroen Meus komt te weten hoe de bewoners het harde leven daar doorstaan.

Jeroen bij de boksers van Cuba... en hun moeders

3,0 11 x
Hoe komt het dat Cubanen zo goed zijn in boksen? En hoe volgen ze een sportdieet in een land waar soms weinig meer dan kip, bonen en rijst te eten is? Meus stelt zijn vragen in de Trejo Gym in Havana.

Jeroen bij het Vreemdelingenlegioen

4,0 16 x
Jeroen Meus leert een aantal rekruten van het vreemdelingenlegioen in Frankrijk kennen. Vers voedsel heeft daar geen prioriteit, dus bedenkt hij iets anders om het vertrouwen van de mannen te winnen.

Jeroen bij de hutterieten

4,0 32 x
Jeroen Meus logeert bij een hutterietenkolonie in Canada. Alle 182 leden van de protestantse geloofsgemeenschap eten driemaal per dag samen. Meus draait mee in de centrale keuken.

Jeroen bij de gebroeders Verbaere

3,0 41 x
In Frans-Vlaanderen ontmoet Jeroen Meus vier oudere broers die nooit getrouwd zijn en nog op de ouderlijke boerderij wonen. Tussen de soep en de aardappelen geven ze hem hun unieke kijk op het leven.
Archief