Het Blok

Laatste aflevering
43:55
Het Blok

Het is de eerste dag van week 5 in het Blok, dat betekent nieuwe ronde, nieuwe kansen. De blokbewoners hebben een nieuwe opdracht gekregen: deze week moet al het achterstallige werk worden afgemaakt én een tweede slaapkamer gebouwd. Maar er barst een felle ruzie uit onder de bew...

Het Blok gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 8
43:09
Het bouwen van een badkamer en toilet is een van de tijdrovendste klussen van een verbouwing. Met nog maar 24 uur voor de oplevering worstelen de blokbewoners met lekkages en een gruwelijk tekort aan tegels en tijd. En als klap op de vuurpijl krijgt een koppel een bouwboete.
43:54
De werklui van Jaïr en Anouk hebben ruzie onderling. Ook loopt de tegelzetter weg en de nieuwe tegelzetter maakt er een puinhoop van. Sanne is boos op Daniël, omdat het halen van de oplevering opnieuw in gevaar komt.
45:14
Jaïr en Anouk moeten dealen met de gevolgen van de lekkage van gisteren, met een knallende ruzie tot gevolg. Alle koppels gaan een creatieve uitdaging met klei aan en Tim en Anne gaan tijdelijk uit elkaar.
43:20
Het bouwen van een badkamer is een uiterst complexe en tijdrovende klus. Deze opdracht drukt dan ook als een zware last op de schouders van de blokbewoners. Zeker als ingehuurde werkkrachten van meerdere blokbewoners besluiten te vertrekken. Daarnaast rijzen de kosten de pan uit, raakt iedereen geïrriteerd als niemand zich...
45:07
De koppels beginnen aan de moeilijkste ruimte van de wedstrijd: de badkamer. Daniël en Sanne krijgen de zoveelste tegenslag te verwerken wanneer hun hele ingehuurde klusteam opstapt. En aannemer Jeroen komt met een mededeling die de tijdsplanning van bijna alle koppels laat wankelen.
44:17
Het is tijd voor de oplevering van de woonkamer. Op de derde verdieping zijn veel tegenslagen en bij extreme stress laat Anouk zich niet van haar beste kant zien. Duo's Sanne en Daniel en Famke en Hans zijn blij dat ze eindelijk hun stijl kunnen laten zien. Wie verrast de jury en wordt beloond met 10.000 euro extra budget?
42:45
De budgetten van alle blokbewoners slinken gestaag, maar Jaïr en Anouk kopen er flink op los. Onderhandelen is namelijk waar ze naar eigen zeggen goed in zijn. Aannemer Jeroen komt langs en wanneer hij opduikt, zijn er twee mogelijke scenario's: Jeroen is vol optimisme of hij uit zijn twijfels over alle dromen. Dit keer zo...
44:23
De klussers worden uitgedaagd om een mozaïektafel te maken, geïnspireerd op een wereldberoemd kunstwerk. Wanneer Tim en Anne steun van de VvE vragen, worden ze pijnlijk de deur gewezen. En Jaïr krijgt er flink van langs wanneer hij de instructies van Anouk verkeerd opvolgt.
43:49
Alle stellen schakelen de nodige klushulp in, maar dat gaat niet bij iedereen van een leien dakje. Ook loopt nieuw klusduo Tim & Anne tegen slooprestricties aan, die financiële gevolgen kunnen hebben voor het hele blok. En daar is de oude garde natuurlijk niet van gediend.
44:23
De klussers slapen eindelijk in hun eigen slaapkamer. Maar nu de zolder leeg is, krijgen ze bijzonder bezoek dat alles overhoop zal gooien. Deze onverwachte wending maakt veel los en de strijd wordt feller dan ooit.
41:56
De koppels zetten alles op alles om de slaapkamers enigszins toonbaar te krijgen voor de onthulling. Terwijl Jaïr en Anouk het niet zo nauw nemen met de regels, verkeert Sanne in een tranendal. Er is ruzie in de gezamenlijke appgroep en René en Jesscia genieten van een luxe nachtje buiten de deur.
43:48
Anouk wordt keihard genegeerd door de andere dames, wanneer zij hen oververhit opbelt omdat zij niet stipt op tijd terug zijn met de bakwagen. Niet veel later moet haar partner Jair het ontgelden, wanneer hij in haar ogen te weinig werk heeft verzet.
42:29
De koppels moeten samenwerken om definitief het bouwafval de straat uit te krijgen. De combinatie van bouwtegenslagen en het gemis van haar dochtertje begint Sanne nu echt op te breken. En de koppels gaan de tweede, zeer duurzame, klusuitdaging aan.
43:45
De klussers hebben er een ware chaos van gemaakt op straat; de gemeenschap staat op zijn kop en er dreigt een bouwstop. En wanneer het Famke allemaal te veel wordt, krijgt ze een emotionele breakdown.
45:39
De koppels beginnen met de tweede opleveringsopdracht: ze moeten over vijf dagen een slaapkamer af hebben. Er is onenigheid over de gezamenlijke bakfiets en Sanne en Daniel zitten er op de maandag al doorheen.
Binnenkort terug te kijken
43:11

Seizoen 8, Aflevering 25

Verwacht op
De blokbewoners dachten met het bouwen van de tweede slaapkamer een makkelijk weekje tegemoet te gaan, maar uiteraard is niets minder waar. Lekkages en lijsten met achterstallig werk zorgen ervoor dat de oplevering serieus in gevaar komt. Famke baalt daarvan en is boos op Hans. En wanneer Jaïr op het laatste moment thuiskomt met verkeerd materiaal is Anouk woest.
44:08

Seizoen 8, Aflevering 24

Verwacht op
Er is weer lekkage bij Hans en Famke en dat is opnieuw de schuld van Jaïr en Anouk. Verder int een team de prijs voor de figuurzaaguitdaging en worden de koppels zich langzaam maar zeker steeds bewuster van hun slinkende bouwbudget.
42:48

Seizoen 8, Aflevering 23

Verwacht op
De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.
43:41

Seizoen 8, Aflevering 22

Verwacht op
De knallende aanvaring tussen Anouk en Jaïr en de oudere koppels dreunt nog door. De sfeer is om te snijden, er is een lekkage bij Hans en Famke en dan komt ook aannemer Jeroen nog met een aankondiging die grote gevolgen gaat hebben voor de planning op alle verdiepingen.
Archief