Hotel Athene

Hotel Athene gemist?

2019

Aflevering 6: Olympia en Pavlos

3,0 21 x
Olympia en Pavlos verhuisden noodgedwongen naar het geboortedorp van Pavlos. Daar konden ze terecht op de olijfgaard van zijn ouders. Achteraf zijn ze blij de stad achter zich gelaten te hebben.

Aflevering 5: Zorg

4,0 24 x
Doordat de Griekse overheid noodgedwongen moest bezuinigen, is er heel weinig geld over in de zorg. Dat leidt tot schrijnende toestanden. Wij kijken in een lokaal ziekenhuis naar de gevolgen.

Aflevering 4: Huisuitzettingen

4,5 29 x
Sociale woningbouw bestaat in Griekenland niet. Door de crisis zijn tot nu toe honderdduizenden Grieken hun huis kwijtgeraakt. Voor de meeste Grieken betekent dit dat ze dakloos worden.

Aflevering 3: Onze toekomst is het dienblad

4,0 15 x
Grote delen van Griekenland worden door buitenlanders opgekocht voor de toeristenindustrie. Veel Grieken voelen zich weggedrukt. Organisatie Communitism tovert oude panden om tot buurtcentra.

Aflevering 2: Kiki en Matina

3,0 23 x
De hoeveelheid vluchtelingen die in Griekenland terecht komt is immens. Eenmaal daar aangekomen is een groot deel van hen afhankelijk van de vele Griekse vrijwilligers, zoals Kiki en Matina.

Aflevering 1: Metaxourgio

4,0 59 x
In hartje Athene ligt de wijk Metaxourgio, waar Ingeborg Beugel woont en werkt. De buurtbewoners zijn hard getroffen door de crisis en weten nauwelijks het hoofd boven water te houden.
Archief