In De Voetsporen Van

Seizoen 4
45:50

Seizoen 4, Aflevering 6 - Top of flop?

14 x
Met ex-marinier Tom Boin staat Philip op de Dam, waar de harde protesten tegen de Damslapers waren. Hij hoort over het leven achter de Berlijnse Muur van de Joodse Jalda Rebling. En cipier Ton Mink neemt Philip mee naar de cellen waar drie Duitse oorlogsmisdadigers opgesloten zaten.
46:10

Seizoen 4, Aflevering 5 - Aanpakken

11 x
Presentator Koos Postema laat Philip de bekende televisiereportages van de jaren zestig zien. Kunstenaar Willem de Ridder vertelt over zijn performances en samen met Clem Bongers bezoekt hij de Amsterdamse homo-darkrooms.
45:41

Seizoen 4, Aflevering 4 - Revolutie!

9 x
In Parijs bezoekt Philip samen met journaliste Jacqueline Wesselius de plekken van de studentenopstand van mei '68. Op het Domplein in Utrecht vertelt John Panders nog steeds vol trots over zijn harde protestacties. Philip loopt met Wouter van Dieren door de Amsterdamse Jordaan.
45:59

Seizoen 4, Aflevering 3 - Boze babyboomers

16 x
Provolid Irène van de Weetering toont haar Witte Wijvenplan. Politicus Nico Verlaan vertelt over de strategie van de Boerenpartij. En Ad Bouman neemt Philip mee naar de studio van Radio Veronica voor de beats van de jaren zestig.
46:06

Seizoen 4, Aflevering 2 - Veranderende tijden

16 x
Indorockers Eddy Chatalin en Hans Bax treden nog altijd op met hun wilde jaren 60-hits. Kunstenaar Woody van Amen laat in het museum zijn popartkunst zien. En Renee de Bode heeft een hele andere herinnering aan de voor haar zo verstikkende jaren 60.
46:25

Seizoen 4, Aflevering 1 - Tegen en vooruit

10 x
Philip gaat samen met popartkunstenaar Woody van Amen terug naar de wilde feesten in New York. De Italiaanse gastarbeider Salvatore Ierna vertelt over de spaghettirellen in Oldenzaal en Philip is in Berlijn op bezoek bij de Joodse Jalda Rebling.
Seizoen 3

Seizoen 3, Aflevering 6 - Herwonnen welvaart

11 x
De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is. De Nederlanders zijn de Amerikanen dankbaar. Amerika is een groot voorbeeld en alles wat uit Amerika komt, vinden we prachtig. Na jaren komt er een kleine l...

Seizoen 3, Aflevering 5 - De maakbare samenleving?

6 x
De wederopbouw van Nederland is ook een mentale kwestie. Na de chaos en verwildering van de bezettingsjaren moet er weer orde komen in de samenleving. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, en de moeder van het gezin degene die moet zorgen dat haar kinderen opgroeien tot goede burgers. In de praktijk betekent dat: t...

Seizoen 3, Aflevering 4 - Daar is de Marshallhulp!

9 x
De VS hebben ingegrepen. Drie weken te laat dienen de Europese landen hun plan in. Het geld van de Marshallhulp redt Nederland van verregaande bezuinigingen. Op 22 april 1948 loopt het eerste schip met Marshallgoederen de haven van Rotterdam binnen. Het plan brengt een enorme en ingewikkelde administratie met zich mee. Ook...

Seizoen 3, Aflevering 3 - Komt er hulp?

4 x
Amerika ziet de situatie in Europa met lede ogen aan. Er moet wat gebeuren. De bezetting van Duitsland kost handenvol geld. In Frankrijk, Italië en Griekenland dreigen de communisten aan de macht te komen en de Sovjet-Unie is bezig zijn zone in het bezette Duitsland leeg te halen. Er wordt een plan in Washington voorbereid...

Seizoen 3, Aflevering 2 - Puinruimen

10 x
Nederland herpakt zich en gaat aan de slag om de schade te herstellen. Met blote handen ruimt men het puin op. In snel tempo worden de belangrijkste wegen, kanalen, het spoor, elektriciteit, mijnen en dijken hersteld. Maar Nederland is nog steeds heel arm, alles blijft op de bon. Al snel komt Nederland dollars te kort. Dit...

Seizoen 3, Aflevering 1 - Goed en Fout

4 x
Na de euforische zomer van 1945 (de babyboomers worden verwekt) komt de kater. Het land ligt totaal in puin, gezinnen koken in de puinhopen en ook het platteland is vernietigd. Ook de mensen liggen in puin. De kranten staan vol met rouwadvertenties. Is er tijd om te rouwen? Hoe herdenkt men de oorlog? Tijdens de oorlog wor...

Oranjebitter

21 x
Na vijf jaar is Nederland eindelijk weer vrij, terwijl op de Waddeneilanden nog steeds gevochten wordt. Philip reconstrueert de overgave in Wageningen.

De bevrijding nabij?

13 x
Samen met zijn broer Joop gaat Philip terug naar het huis waar hun broer, de toen 9-jarige Jantje, geraakt werd door een verdwaalde kogel.

Uitgehongerd

19 x
De aanvoer van voedsel wordt onmogelijk gemaakt en duizenden mensen gaan op hongertocht naar de boeren. Zo ook de ouders van de zwaarondervoede Amsterdamse Ceesje.

De bezetter geeft niet op

10 x
Presentator Philip Freriks ontmoet de Canadese veteraan Jim Parks die betrokken is bij de Slag om de Schelde

De Bevrijding

17 x
Philip Freriks bezoekt het voormalige slagveld in Oosterbeek met de Britse historicus Antony Beevor.

De Bevrijding

21 x
Presentator Philip Freriks bezoekt concentratiekamp Vught.
Archief