KvWeetjes

Laatste aflevering
07:57
KvWeetjes

Belgische chocolade staat bekend als de beste chocolade ter wereld. Maar wat maakt het zo goed? Is het de chocola of is het de marketing?

KvWeetjes gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
07:51
Meer winst voor de kroegbaas, minder bier voor jou. In de horeca zijn tegenwoordig glazen in omloop die lijken op vaasjes, maar de inhoud van een fluitje hebben. Hoe zit dat en hoe herken je deze glazen?
08:28
Alle pijnboompitten die in Nederland te koop zijn, komen uit China. Naast dat ze van mindere kwaliteit zijn, kunnen er verkeerde tussen zitten. En die kunnen ervoor zorgen dat je wekenlang een bittere of metaalachtige smaak in je mond houdt. Hoe zit dat en hoe herken je ze?
08:10
Alle bananen in de Nederlandse supermarkten zijn van hetzelfde ras, maar de prijzen zijn niet hetzelfde. Hoe zit dat? En waarom hebben we maar één bananensoort?
08:27
Normaal gesproken maak je vitamine D aan door zonlicht. Maar in de wintermaanden is de zon te zwak, dus slikken we pilletjes. Maar hoe krijgen ze de zon in al die pilletjes?
07:01
Rinse appelstroop in de supermarkt bevat amper appel. Vaak is wel 75% van je stroop gemaakt van suikerbiet. En dat zit hem in het woordje 'rinse'. Hoe zit dat?
08:39
Vegan kaas, het is een alternatief voor reguliere kazen. De supermarkten liggen er vol mee! Maar is het eigenlijk wel zo gezond?
09:27
Een fles goede champagne doet doorgaans behoorlijk veel pijn in de portemonnee. Maar waarom is champagne relatief duurder dan andere wijn? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het uit.
09:29
Van oorsprong knakken knakworsten en als je goed zoekt zijn ze nog te vinden. Maar het merendeel knakt allang niet meer. Hoe komt dat eigenlijk? KvWeetjes zoekt het uit.
08:24
Je kan met vlugkokende pasta maar liefst 2 minuten tijd winnen aldus de verpakkingen. Maar hoe kan dit eigenlijk? Wat maakt vlugkokende pasta nou precies zou vlug? Mandy en Rens gingen voor je op pad!
Archief