Max Maakt Mogelijk

Laatste aflevering
07:44
Max Maakt Mogelijk

In Moldavië zorgen oma's met liefde voor hun kleinkinderen, maar ze hebben weinig geld voor de verzorging. Jan Slagter zoekt de oma's thuis op en zoekt uit waar ze het meeste mee geholpen zijn.

Max Maakt Mogelijk gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2025
10:30
In Moldavië kunnen veel ouderen een staaroperatie niet betalen, waardoor ze blind dreigen te raken. Stichting MAX Maakt Mogelijk financiert een project waardoor veel ouderen toch geholpen worden.
10:15
Jan Slagter bezoekt ouderen in Oekraïne die niet gevlucht zijn voor de oorlog. Van hun pensioen kunnen ze niet meer alles kopen, want het leven is in Oekraïne duurder geworden.
10:14
Een jaar geleden ontmoette Jan Slagter op Curaçao een aantal ouderen die in krotten woonden en soms dagenlang niet aten. Dankzij de hulp van donateurs is dit blijvend veranderd.
Seizoen 35
20:44
Jan Slagter brengt ouderen in Moldavië het warmste kerstcadeau denkbaar: hout en briketten.
20:47
Ouderen in Kosovo en Albanië hebben te weinig geld voor een dagelijkse maaltijd. Ingrid Rietveld werkt als vrijwilliger bij de gaarkeukens. Zij gaat langs bij de ouderen die maaltijden krijgen.
Seizoen 31
20:48
MAX Maakt Mogelijk helpt sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne vooral mensen die gevlucht zijn en opgevangen worden in Moldavië. Maar heel veel ouderen die niet vluchtten, hebben het ook moeilijk. Van hun pensioen kunnen ze niet meer alles kopen, want het leven in Oekraïne is ook duurder geworden. Ruim anderhalf ja...
20:47
In de wijk Kerkelanden in Hilversum maakt Monique Gijsman voor veel ouderen het verschil. Ze is de beheerder van het buurtcentrum en brengt in een bijzonder voertuig ouderen naar de winkel en het buurthuis. In het buurthuis kookt ze voor de ouderen, maar daar heeft ze pannen en keukengerei voor nodig. Jan Slagter verrast M...
Seizoen 18
20:43
Een jaar geleden ontmoette Jan Slagter op Curaçao een aantal bijzondere mensen: Maria, Oswald, Linda en Victor. Allen ouderen die in krotten woonden en soms dagen niet aten. Dankzij de hulp van donateurs is dit blijvend veranderd. Huisjes zijn opgeknapt, meubels zijn geregeld, net als elektriciteit en maaltijdhulp. Tania K...
Seizoen 2025
10:22
In Moldavië zijn levensmiddelen voor veel ouderen onbetaalbaar. Noodgedwongen verkopen veel ouderen daarom spullen op straat. Voor die groep startten we een voedselpakketproject.
10:20
Verspreid over Moldavië worden vluchtelingen uit buurland Oekraïne opgevangen. In het stadje Orhei wonen ze bij Moldavische gezinnen die het zelf ook niet breed hebben. We delen daarom wekelijks voedselpakketten uit.
10:30
Deze special staat in het teken van ouderen op Curaçao die niet of nauwelijks rondkomen en in zeer moeilijke omstandigheden leven. Jan Slagter zoekt deze ouderen op en bespreekt met operazangeres Tania Kross, die op Curaçao woont, de twee kanten van het eiland. We willen geld inzamelen, zodat meer mensen een voedselpakket ...
09:49
In Litouwen helpen we al jaren ouderen, dankzij één bijzondere man: Wim Brauns. Zes jaar geleden ontmoette Jan Slagter Wim, die op zijn eigen manier voor 25 ouderen zorgde. In januari dit jaar overleed Wim plotseling. Jan Slagter bewijst hem de laatste eer en zoekt uit hoe zijn levenswerk voortgezet kan worden.
10:30
Extreme regenval heeft in augustus 2022 een ramp veroorzaakt in Pakistan. Grote delen van het land staan onder water door de ergste moessonregens ooit. Huizen zijn onbewoonbaar en mensen zijn in nood.
09:41
Albanië is een van de weinige landen ter wereld waar meer Albanezen buiten het land wonen dan in het land. In 2021 daalde het aantal inwoners van 3,3 miljoen naar 2,79 miljoen. Ouderen zijn daardoor nog meer dan vroeger aangewezen op zichzelf.
10:21
In Moldavië staat de winter voor de deur en zijn veel huizen slecht onderhouden: muren en daken zitten vol gaten. Daarom renoveren we het hele jaar door zoveel mogelijk woningen.
10:40
We starten een Winteractie in Nederland voor ouderen die het financieel niet meer redden. Gelukkig zijn er veel mensen die mooie hulpacties op touw zetten.
Seizoen 17
20:48
Mascha de Rooij verrast de 94-jarige Ton van Druten die een wens heeft voor zijn zoon Robert. Robert is 62 en heeft een verstandelijke beperking. Hij is idolaat van circussen. Vader Ton ging altijd met hem mee, maar dat gaat deze kerst fysiek niet lukken. Mascha zorgt ervoor dat de mannen toch samen naar het kerstcircus ku...
19:44
Mila Romijn zet zich al dertig jaar in voor de bewoners in de Zuiderzeewijk in Lelystad. Dit doet ze met haar winkeltje, een soepproject, een winterwonderbruch en nog veel meer activiteiten voor buurtbewoners. Jan Slagter verrast Mila en heeft een paar bijzondere verrassingen voor haar en de ouderen. En extra aandacht voor...
20:09
Deze aflevering staat in het teken van ouderen op Curaçao die niet of nauwelijks rondkomen en in zeer moeilijke omstandigheden leven. Hulp blijkt keihard nodig, zoals voor de 87-jarige Maria, die met haar twee zoons van 60 en 62 in een krot woont. Net als zij hebben meer ouderen moeite om iedere dag eten te kopen of medici...
Archief