Nederland Proeft

Nederland Proeft gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Nederland Proeft

Winston Post en Ed Hoogendijk strijken neer op het Rabarber Festival in Heide. Winston komt alles te weten over het fruitigste product onder groentesoorten. Ed laat zien hoe je rabarber kunt verwerken in een volwaardige maaltijd.

Seizoen 5
Winston Post en Ed Hoogendijk trappen het nieuwe seizoen af in kaasstad Gouda. Terwijl Ed een traditioneel gerecht bereidt, maakt Winston een uitstapje naar Limburg. Daar komt hij alles te weten over de koning onder de groenten: de Hollandse asperge!
Aardbeien plukken en paling roken: dat is wat Winston Post te doen staat. Ed Hoogendijk staat voor de uitdaging om deze twee Hollandse producten te verwerken in één gerecht.
Winston Post en Ed Hoogendijk reizen af naar Schmidt Zeevis in Rotterdam. Terwijl Ed gaat barbecuen, maakt Winston een uitstapje naar Bemmel waar hij alles te weten komt over de Hollandse aubergine.
Winston Post ontdekt twee oer-Hollandse pareltjes: koolzaadolie en de oranje paprika. Ed Hoogendijk verwerkt deze ingrediënten in een vitaminerijk gerecht.
Winston Post en Ed Hoogendijk reizen af naar een teler in Limburg, die de l´Amuse-tomaat teelt. Terwijl Ed een heerlijk gerecht klaarmaakt, brengt Winston een bezoek aan een gezonde sportkantine.
Ed en Winston staan met hun voeten in de aarde bij een rabarberkwekerij. Winston gaat op zoek naar oud-Hollandse recepten en Ed laat zien op welke manieren je rabarber kunt bereiden.
Ed gaat aan de slag met het kleine broertje van de komkommer: de snackkomkommer. Terwijl Ed laat zien hoe veelzijdig dit product is, onderzoekt Winston of snackgroente in de smaak valt bij werkend Nederland.
Winston en Lisa openen het nieuwe seizoen in een cherrytomatenkas. Terwijl Lisa een lekker gerecht aan het bereiden is, ontdekt Winston het verhaal achter de Hollandse cherrytomaat. Van zaadje tot plant en van plant tot klant: Winston komt echt álles te weten!
Ed gaat aan de slag met een groente die te weinig gebruikt wordt in de Hollandse keuken: venkel! Winston bezoekt een ziekenhuis dat werkt met een bijzonder voedselconcept.
Winston Post maakt een reis door het menselijk lichaam en ontdekt waarom eieren goed voor je zijn. Ed Hoogendijk sluit het seizoen af met een verrassend gerecht, bomvol Hollandse tomaten.
Vanuit het historische centrum van Delft maakt Ed Hoogendijk een gezond preigerecht klaar. Winston Post brengt samen met een groep basisschoolleerlingen een bezoek aan Kokkerelli, waar zij de wondere wereld van voeding ontdekken.
Winston bezoekt een basisschool, waar hij samen met de leerlingen lunchtrommels gaat opfleuren. Ed zet een kleurrijk en kindvriendelijk gerecht met gele courgette op tafel.
Het is de week van de Hollandse paprika. Terwijl Ed gaat barbecuen met groenten, geeft Winston een sportkantine een gezonde make-over.
Ed en Winston zijn in de provincie Noord-Holland, op een van de Waddeneilanden: Texel. Dat eiland staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, mooie natuurgebieden en, niet te vergeten, de zeehonden! Winston gaat ook weer op zoek naar de ingrediënten voor het gerecht van de week. Dat doet hij deze keer in Amsterdam, Enkhuiz...
Wat is de link tussen Gelderland en Noorwegen? Zalm! In Noorwegen wordt de zalm gekweekt die in Gelderland wordt gerookt. Winston ontdekt waarom de zalm juist uit Noorwegen komt. Ook bezoekt hij de ondergrondse wijnkelders van de hoofdstad Arnhem. Harderwijk is dit keer de thuisbasis voor de mobiele keuken van chef-kok Ed ...
Winston is in Zuid-Holland, de provincie met een van de grootste havens ter wereld: Rotterdam. Naast het feit dat Rotterdam een belangrijke stad is voor de import en export van producten, is het ook een leuke stad voor de pleziervaart. En laat er dan ook nog eens heel veel te doen zijn op culinair gebied!
Winston is in Noord-Brabant, de provincie waar het telen van frambozen en aardbeien vroeger een typische aangelegenheid was. De grond daar is perfect voor het telen van babyleafblaadjes. Ook komt hij alles te weten over het typisch Brabantse worstenbroodje. Het gerecht van de week wordt door Ed bereid in het centrum van he...
Winston Post gaat langs bij Corien Wolfs, die vleeskuikens houdt. Ook leert hij alles over rabarber. Wat is het verschil tussen rabarber met een rode steel en rabarber met een groene steel? Daarnaast gaat Winston verder met de productie van zijn eigen droge worst bij de Worstmeesters van Huls. Chef Ed Hoogendijk bereidt we...
Ed en Winston laten zien hoe je gezonde maaltijden kunt bereiden met een klein budget. Daarnaast komt Winston alles te weten over een budgetvriendelijke groentesoort: de prei.
Archief