Nederland Zingt

Nederland Zingt gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
25:07
Nederland Zingt

Samenzang vanuit de Grote of St. Janskerk te Schiedam. Zangeres Delise en koor Charis geven acte de présence.

Seizoen 29
25:19
Op Stille Zaterdag, de dag tussen Goede Vrijdag en Pasen, is er ruimte voor bezinning. De liederen staan stil bij het offer dat Jezus bracht. Het lijden van Jezus is voorbij, maar de echte paasboodschap moet nog klinken. Onder andere in Deventer met het lied Hard geslagen vastgenageld, gezongen door Sela.
25:32
De intocht van Jezus in Jeruzalem ging gepaard met veel lofzang en gejuich. Een week later was alles anders. Er klinken liederen van aanbidding tot eer van God.
25:20
Ooit komt er een dag dat God alle tranen zal wissen. Er klinken liederen waarin dit bezongen wordt.
25:12
Elbert Smelt is leadzanger van Trinity en vertelt over de achtergrond en kracht van het lied Ik wens jou. Dit lied wordt, samen met een andere liederen, gezongen.
25:18
Passende liederen die stilstaan bij het lijden van Christus in de lijdenstijd.
25:37
Het is zaterdag 24 februari 2024 twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Toch willen we op deze dag zingen van Gods vrede. Ondanks pijn, moeite en verdriet mogen we getuigen van een vreugde die boven alles uitstijgt.
25:27
'Aan de onderlinge liefde zullen de mensen zien dat jullie mijn leerlingen zijn', zegt Jezus in Johannes 13 tegen zijn discipelen. De liederen benadrukken deze onderlinge verbondenheid.
25:08
We weten niet wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hoe vertrouw je God hierin? Loes Verbeek vertelt hoe het lied Wat de toekomst brengen moge als een rode draad door haar leven heen loopt.
25:08
Geloof wordt dikwijls van generatie op generatie doorgegeven. Het bewijs daarvan is de familie Van der Vijver. Gert en Wia van der Vijver verzorgen namelijk samen met hun kinderen de samenzang.
25:34
Op 21 januari 2023 start de Week van gebed. We staan stil bij gebed voor eenheid van christenen en Chantal Herrebrugh vertelt waarom ze vastliep in het leven en hoe ze, na gebed, de weg terugvond.
25:11
Wat onze omstandigheden ook zijn, God is bij je en gaat er samen met jou doorheen. Jantine Versluis vertelt waarom het lied 'Er is een verlosser' voor haar staat voor een keerpunt in haar leven.
25:21
Toen Jezus geboren werd, was er een stralende ster te zien aan de hemel. Professor Heino Falcke legt uit waarom de stand van de sterren tijdens de geboorte van Jezus zo bijzonder was.
Seizoen 28
25:37
Samenzang van de best bekeken liederen van 2023.
25:32
Met kerst vieren we de komst van het kindje Jezus. Er is samenzang met veel bekende kerstliederen. Ook wordt het kerstverhaal uit de Bijbel voorgelezen.
Seizoen 8
25:28
Terugblik op de Open Doors-dag van zaterdag 21 oktober 2023 in Barneveld, met samenzangliederen in de sfeer van deze dag.
25:08
Op 11 november is het Nederland Zingt Event in Leiden. Het thema van het event is We delen de liefde. Muzikant Marcel Zimmer schreef naar aanleiding van een preek het lied Wat een liefde.
25:37
God is schepper van al wat leeft en wat kun je blij en verwonderd raken van hoe mooi Hij alles maakte. Tegelijkertijd hebben wij ook zorg te dragen voor het leven op aarde. Daarover zingen we samen met Schrijvers voor Gerechtigheid. Ook klinken bekende liederen als Vreugde, vreugde, louter vreugde en Heerser over alle ding...
25:23
God is schepper van al wat leeft en wat kun je blij en verwonderd raken van hoe mooi Hij alles maakte. Tegelijkertijd hebben wij ook zorg te dragen voor het leven op aarde. Daarover zingen we samen met Schrijvers voor Gerechtigheid. Ook klinken bekende liederen als Vreugde, vreugde, louter vreugde en Heerser over alle ding...
25:08
Iedereen is welkom bij God. Onder Zijn vleugels ben je veilig. Als we het over 'thuis' hebben, mogen we ook uitzien naar het Hemelse thuis. Hoe dat zal zijn, weet niemand. Toch mogen we vol vertrouwen daarnaar uitzien en erover zingen.
Archief