Nieuwlicht

Nieuwlicht gemist?

April 2020

De Goede Boer

3,0 8 x
Boeren moeten meer dan ooit voldoen aan een woud van regels die volgens hen te complex en zelfs tegenstrijdig zijn. Kun je het in Nederland als boer nog goed doen?

Migrantenkerken in nood door corona

3,0 13 x
De coronacrisis slaat onder migranten extra hard toe. De normale hulp en structuren binnen hun migrantenkerk waar zij op terugvallen zijn weggevallen.
Maart 2020

Eeuwige trouw?

4,0 3 x
40% van de relaties eindigt in een scheiding, met alle gevolgen van dien. Dwight van van de Vijver onderzoekt hoe de liefde leidt tot eeuwige trouw in tijden van Tinder.

24 maart 2020

4,0 10 x
Veel gelovigen mobiliseren zich om anderen te helpen en te steunen. Maar hoe doe je dat in deze tijden van 'social distancing'?

Klokkenluiders

4,0 25 x
Klokkenluiders lijken onmisbaar om misstanden aan te tonen. Wat is hun motivatie om de klok te luiden? Het indrukwekkende verhaal van Roelie Post en Victor van Wulfen.

Corona in de kerk

3,0 14 x
Kerkdiensten worden afgeblazen vanwege de coronacrisis. Jurjen ten Brinke spreekt symbolisch van een nieuwe 'toren van Babel'. Anderen zijn een stuk nuchterder. Speelt God een rol bij zo'n crisis?

Thuiszitters

3,0 21 x
Een groeiende groep kinderen heeft geen uitzicht op een bij hen passende school. Hans van der Steeg praat met deskundigen en betrokkenen.
Februari 2020

Digitale kloof

3,0 9 x
Online belastingaangifte doen, internetbankieren en webshoppen; de digitale wereld biedt enorme mogelijkheden. Toch zijn bijna 800.000 Nederlanders nog nooit op internet geweest.

Digitale kloof

3,0 8 x
Het unieke en aangrijpende verhaal van de agenten Gert-Jan de Jonge en Bente Vreeman. Beide agenten zijn door toedoen van geweld langdurig uitgeschakeld.

Burgerwachten

3,0 12 x
In de helft van de Nederlandse gemeentes lopen nu burgers vrijwillig over straat om de veiligheid van hun eigen buurt te waarborgen. Initiatiefnemers zijn enthousiast.
Archief