Op Adem

Op Adem gemist?

Juni 2020

Seizoen 1 Aflevering 51 - Christiaan Boers

4,0 10 x
Geestelijk verzorger en musicus Christiaan Boers praat niet alleen met bewoners van het verpleeghuis, maar hij zingt ook vaak met ze, want zang zorgt voor de ziel. Het lied 'In de bloemkool is de krokus' (LB 982) illustreert volgens hem de paradox tussen de ongrijpbare mystiek en de tastbare actualiteit.

Seizoen 1 Aflevering 50 - Bette Westera

4,0 13 x
Volgens kinderboekenschrijver en dichter Bette Westera kunnen we veel leren van kinderen, zoals geduld en acceptatie. Want als we de onmogelijkheden accepteren kunnen we beter genieten van al het moois dat nu ontstaat. 'Ik bedenk, dus ik besta.'

Seizoen 1 Aflevering 49 - Stef Bos

4,0 6 x
De coronacrisis ervaart Stef Bos als een kantelpunt, een tijd om na te denken of we weer terug moeten naar af of dat we moeten veranderen. Het leven is groeien en de problemen aanpakken.

Seizoen 1 Aflevering 48 - Jet Bussemaker

3,0 11 x
Niet alleen technisch gezien het virus bestrijden, maar ook en vooral oog houden voor het hart. Jet Bussemaker pleit voor gesprekken over de kwetsbaarheid van het leven.

Seizoen 1 Aflevering 47 - Samuel Lee

3,0 12 x
Als Theoloog des Vaderlands denkt Samuel Lee na over de betekenis en gevolgen van de coronacrisis. Een van de belangrijkste dingen is om aanwezig te zijn en gevoeliger om te gaan met elkaar en de wereld.
Mei 2020

Seizoen 1 Aflevering 46 - Marieke Schatteleijn

3,0 76 x
Haar liefde voor de natuur begon in de Dordogne, waar ze als kind verpletterd raakte door de schoonheid en eindeloosheid van de natuur. Hoe die natuur juist in deze tijd belangrijk is om op adem te komen, vertelt boswachter Marieke Schatteleijn

Seizoen 1 Aflevering 45 - Dorien van Bosheide

3,0 11 x
Gevangenen mogen geen bezoek ontvangen en kunnen niet op verlof. Dat maakt hun eenzaamheid soms nog groter. Een schilderij van een gedetineerde ontroerde gevangenispredikant Dorien van Bosheide.

Seizoen 1 Aflevering 44 - Bas van der Graaf

4,0 44 x
De rauwheid van de teksten van de Amerikaanse zanger Johnny Cash hielpen Bas van der Graaf door een tijd van burn-out. De teksten hebben ook in deze coronacrisis veel zeggingskracht, is de ervaring van de pionierspredikant in Amsterdam.

Seizoen 1 Aflevering 43 - Rianne Donders

4,0 14 x
Een vermoeiende periode, zo ervaart Rianne Donders, de burgemeester van Roermond, deze coronatijd. Ze ziet parallellen met de crisis die ze doormaakte toen haar zoon en schoondochter omkwamen bij de vliegramp van Tripoli.

Seizoen 1 Aflevering 42 - Leoni Jansen

4,5 17 x
Het rouwproces dat Leoni Jansen doorleefde na het overlijden van haar man leerde haar veel, ook voor deze coronatijd. En een spontaan gezongen Irish Blessing voor haar huis bracht veel teweeg.
Archief