Op Safari

Laatste aflevering
Op Safari

We kijken de 140 kilo wegende tijger Angara van heel dichtbij in de bek. Onder verdoving dan. Ook zien we hoe een giraffe wordt geopereerd aan zijn edele delen en nemen we een kijkje bij de aanleg van de olifantenvalei. Want als alles goed gaat, zijn er jonge olifantjes op komst.

Op Safari gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Voor de dierenarts van safaripark Beekse Bergen zijn de neushoorns, tijgers en gorilla's nét zo belangrijk als de poes die in de stal van de olifanten de muizen verjaagt. Het arme beestje eet al een week slecht dus ook die moet even mee naar de operatietafel. Ook leren we dat een l'hoëst-meerkat niet een poes is met een kr...
In Beekse Bergen is het achter de schermen flink aanpoten. De dwergzeboes worden namelijk bekapt. We nemen een kijkje bij de grootse apen in het safaripark én we zien de geboorte van okapi Quin.
De leeuwinnen Paula en Mariska krijgen bezoek van dierenarts Fokko. Ze krijgen een implantaat toegediend. Dan is het wel zo veilig werken als ze eerst onder verdoving gaan.
Er hangt wat spanning in het Safaripark. Er komt een nieuwe bewoner vanuit Emmen naar Hilvarenbeek. Het is neushoorn Zahra. Met 2150 kilo is het een flinke vracht. Zorgvuldigheid is dus geboden.
We kijken mee met ranger Maurice. Ook zien we hoe de jonge dromedaris Luna zich behoorlijk aanstelt als de dierenarts langskomt.
In Safaripark Beekse Bergen krijgt het nieuwe resorthotel de eerste bewoners. Er komen watusirunderen, neushoorns, giraffen, zebra's en struisvogels. We kijken mee met deze grote verhuizing.
In het safaripark lijkt het een gewone doordeweekse dag, maar achter de schermen gebeurt er weer van alles. Zo moet er een jong springbokje gevonden worden die een chip moet krijgen, wordt een kudde giraffen gewogen en zien we een paar roofdieren van heel dichtbij.
Waarom laten de ringstaartmaki's zich van hun beste kant zien? Een hoornraaf krijgt een nieuw stuk snavel uit de 3D-printer en er is leuk nieuws van de kraamafdeling.
Archief