Podium Witteman Presenteert: De Matinee

Podium Witteman Presenteert: De Matinee gemist?

Juli 2020

Seizoen 2020, Aflevering 6 - Anton Bruckner: Achtste symfonie versie 1890 (Zweden)

4,0 14 x
De Achtste symfonie van Anton Bruckner die op 1 november 2008 werd uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.

Seizoen 2020, Aflevering 5 - Barbara Hannigan in Les Illuminations van Benjamin Britten

4,0 16 x
Sopraan Barbara Hannigan zingt Les Illuminations van Benjamin Britten, begeleid door de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. James McMillan. Aansluitend Stravinsky's Danses Concertantes door orkest LUDWIG o.l.v. Barbara Hannigan.
Juni 2020

Seizoen 2020, Aflevering 4 - Eerste vioolconcert van Philip Glass John Adams' Harmonium

4,0 23 x
Violist Karen Gomyo soleert in het Eerste Vioolconcert van Philip Glass, begeleid door het Residentie Orkest en Groot Omoepkoor o.l.v. Brad Lubman. Aansluitend speelt het orkest Harmonium van John Adams in deze registratie van de NTR ZaterdagMatinee van 8 februari 2014.

Seizoen 2020, Aflevering 3 - Sergej Rachmaninov: tweede pianoconcert

3,0 30 x
Registratie van het Tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov dat werd uitgevoerd in de Zaterdagmatinee door pianist Denis Matsuev en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vasily Petrenko. De Russische Denis Matsuev (34) is een van de beroemdste pianisten van deze tijd. Vooral met Rachmaninov heeft hij zichzelf bij topork...

Seizoen 2020 Aflevering 1 - Vivaldi: Juditha Triumphans deel 1

4,5 68 x
Juditha triumphans is het enige oratorium van Vivaldi dat de tand des tijds heeft doorstaan. Als geen ander wist Vivaldi raad met het verhaal van de joodse Judith, die de Assyrische veldheer Holofernes weet te onthoofden. Vivaldi heeft zijn Juditha triumphans, passend bij de overwinningsroes van de Venetianen, zeer rijk ge...
Archief