Soep, Sores En Soelaas

Laatste aflevering
Soep, Sores En Soelaas

Seizoen 3, Aflevering 20 - Den Haag - Verzoening

2 x

Bert van Leeuwen zoekt hoop en inspiratie bij mensen die in de randen van onze samenleving gedrukt worden.

Seizoen 3

Seizoen 3, Aflevering 19 - Den Haag - Een poging wagen

0 x
Bert van Leeuwen zoekt hoop en inspiratie bij mensen die in de randen van onze samenleving gedrukt worden.

Seizoen 3, Aflevering 13

3 x
Soms is een kleine stap voor een bewoner van het Leger des Heils een grote prestatie. Bert gaat hardlopen met Thijmen, voor wie één kilometer extra lopen de uitdaging van de dag is. Jacolien gaat paardrijden, maar dit blijkt een intensere ervaring te zijn dan ze had verwacht.

Seizoen 3, Aflevering 12

14 x
Hoewel Huis en Haard Beuningen op het eerste gezicht op een vakantiepark lijkt, ontdekt Bert al snel dat iedereen hier echt hulp nodig heeft. Hij gaat op pad met begeleider Barnaby en gaat onder andere langs bij bewoner Patrick, die afgelopen nacht voor veel onrust heeft gezorgd en agressief gedrag heeft vertoond.

Seizoen 3, Aflevering 11

13 x
Op zijn eerste dag op locatie Huis en Haard Beuningen in Twente wordt Bert meteen geconfronteerd met indrukwekkende verhalen van de bewoners van deze woonvoorziening van het Leger des Heils. Bert is nieuwsgierig naar de voorwaarden om hier te kunnen wonen, maar krijgt daar nog geen grip op. Bewoner Thijmen deelt met hem da...

Seizoen 3, Aflevering 10 - Zie de mens

4 x
De buren uit de villawijk waar De Saffier staat, worden uitgenodigd voor een foto-expositie. In de foto-expositie staan de bewoners én begeleiders van De Saffier voor de lens. De vraag is of de buren ook gaan komen.

Seizoen 3, Aflevering 9 - Je broer of je zoon

3 x
Gaandeweg zijn verblijf wordt Bert steeds meer onderdeel van De Saffier en delen de bewoners steeds meer van hun leven. Jeroen heeft een heel bijzondere band met zijn moeder en heeft een verrassing voor haar. Hij wil namelijk een tatoeage met 'mams' laten zetten. Bert mag mee wanneer hij deze aan zijn moeder laat zien.

Seizoen 3, Aflevering 8 - Verkeerde afslag

24 x
Bert is nu een aantal weken aanwezig in De Saffier en ontdekt dat de medewerkers van deze locatie ook een verhaal hebben. Jelka is een van de begeleiders in De Saffier, maar ze vertelt Bert dat ze ook maar zo een bewoner had kunnen zijn.

Seizoen 3, Aflevering 7 - Waar kom je vandaan?

18 x
Iedere bewoner in De Saffier heeft zijn eigen verhaal en verleden. Bert hoopt achter deze verhalen te komen en te ontdekken hoe de bewoners hier terecht zijn gekomen. Jeroen is een van de bewoners die hem zijn verhaal wil vertellen.

Seizoen 3, Aflevering 6 - Binnenkomen

15 x
Bert van Leeuwen maakt kennis met bewoners en begeleiders van De Saffier in Hilversum, een locatie van het Leger des Heils. Hij komt erachter dat nog niet iedereen op hem zit te wachten. Gelukkig wordt hij wel gastvrij ontvangen door Frits. Al blijkt Frits niet voor iedereen even aardig te zijn.
Seizoen 2

Seizoen 2, Aflevering 23 - Robin in Arnhem

7 x
Robin is eigenlijk altijd op zoek naar gezien en geliefd worden. Hij ging door diepe dalen, maar voelt zich nu beter dan hij zich ooit in zijn leven gevoeld heeft. Door de verschillende medewerkers van het Leger des Heils en zeker ook op zijn werk als pizzabakker wordt hij echt gezien. Bert van Leeuwen bezoekt hem in de wo...

Seizoen 2, Aflevering 22 - Rachel in Tilburg

9 x
Bert van Leeuwen is op bezoek in Domus Tilburg, een plek waar verslaafde mensen onderdak krijgen, maar ook nog mogen blijven gebruiken. Rachel is inmiddels gehecht aan de bewoners hier. Toen ze haar ouders verloor, verloor ze daarmee ook haar stabiliteit, en daarna ook nog haar huis en haar relatie. In de rij van de voedse...

Seizoen 2, Aflevering 21 - Rita in Rotterdam

7 x
Rita stelt zich voor als 'Rita suikerspin', en je snapt wel waarom als je haar knalroze haar ziet. Als Bert van Leeuwen haar leert kennen, vertelt ze over haar moeilijke verleden en over hoe ze nu alsnog zoveel liefde kan uitdelen aan de mensen in het buurtsteunpunt. Wat ze nog niet weet, is dat haar nog een verrassing wac...
Seizoen 3

Seizoen 3, Aflevering 5 - Mooie mensen

1 x
Het is de laatste dag van Bert bij de Domus en hij regelt een klein afscheidsfeestje. Het voelt een beetje gek om de bewoners niet meer te zien na zo'n lange tijd met hen opgetrokken te zijn. De aannames die Bert bij binnenkomst had, zijn verdwenen. Hier in de Domus wonen geen verslaafden of patiënten, maar mooie mensen.

Seizoen 3, Aflevering 4 - Het gevecht

3 x
Gaandeweg zijn verblijf in de Domus valt het Bert op dat de bewoners dagelijks hun eigen gevecht voeren. Tegen drank, tegen drugs, tegen overgewicht of tegen zichzelf. Ook de begeleiders staan soms oog in oog met een gevecht. En hoe verdedig jezelf dan?

Seizoen 3, Aflevering 3 - Tegenvallers

5 x
Bert voelt zich al aardig thuis in de Domus. Met bewoner Frans heeft hij een afspraak gemaakt om te gaan sporten, met Bernhard zal hij een visje gaan eten en met Edwin zal hij op pad gaan om ijzer te zoeken. Maar dan blijkt dat Bert zich rijk heeft gerekend en stapelen de tegenvallers zich op. Niets is zeker in de Domus.

Seizoen 3, Aflevering 2 - Kleine stapjes

2 x
Met het advies van begeleider Jaap-Jan in gedachten gaat Bert of zoek naar de kleine stapjes die de bewoners in Domus maken, want het wordt langzaam maar zeker voor Bert duidelijk dat hij zijn eigen maatstaven niet op de bewoners moet projecteren. Dus het kleine waarderen: of dat nu zit in je eigen kamer opruimen, je eigen...

Seizoen 3, Aflevering 1 - Kennismaken

5 x
Bert maakt kennis met de begeleiders en bewoners van Domus Zwolle, een locatie van het Leger des Heils waar drugs- en drankverslaafden een veilig onderkomen hebben en hun leven op de rails proberen te krijgen. De diversiteit aan mensen en hun verhalen zetten hem aan het denken.
Seizoen 2

Seizoen 2, Aflevering 20 - Tettie in Gouda

4 x
Bert van Leeuwen is op bezoek bij Het Kompas in Gouda, een daklozen- en maatschappelijke opvang. Het staat midden in een woonwijk en daar waren de buren niet altijd blij mee. Toen Tettie hier kwam wonen, maakte ze direct contact met de opvang en de bezoekers. Inmiddels wordt er wekelijks op woensdag gekookt door de buurt e...

Seizoen 2, Aflevering 19 - Anjo in Eindhoven

9 x
Bert van Leeuwen is op bezoek bij de Ekelhof in Eindhoven, een plek waar gevluchte Oekraïners worden opgevangen. Daar is ook vrijwilliger Anjo te vinden. We leren ook Yevheniia kennen, die sinds het uitbreken van de oorlog haar man niet meer heeft gezien. Hij vecht in het leger en zij vluchtte naar Nederland, samen met hun...
Archief