Soundbreaking

Soundbreaking gemist?

2019

How We Listen

3,0 11 x
Elke generatie beluistert muziek via zijn eigen medium. Van vinyl tot cassette, van cd tot mp3: de dragers bepalen hoe en waar we muziek luisteren, verzamelen en delen.

Sound and Vision

4,0 6 x
De muziekvideo krijgt eerst via MTV en nu via internet een grote rol in de relatie tussen artiest en publiek. Deze aflevering gaat na hoe ingrijpend video de muziekindustrie heeft beïnvloed.

The World is Yours

3,0 9 x
Sampling ligt ten grondslag aan hiphop en neemt vele vormen aan. Het is op zijn minst een ode aan bestaande opnames. De dunne lijn tussen diefstal en hommage is nog altijd onderwerp van discussie.

Four on the Floor

3,0 5 x
Een verslag van de voortdurende zoektocht naar die ene onweerstaanbare beat, het fundament van elk nummer, dat ons meest primitieve deel aanspoort om te bewegen.

Going Electric

4,0 10 x
Elektrische versterking heeft met haar stortvloed aan nieuwe geluiden gezorgd voor een ware muzikale evolutie, geleid door de elektrische gitaar en de synthesizer.

The Human Instrument

3,0 6 x
Het meest veelzijdige en krachtige instrument aller tijden staat centraal: de menselijke stem. Wat komt er kijken bij het opnemen van de perfecte vocale track?

Painting with Sound

4,0 5 x
Kroniek van hoe de opnamestudio geleidelijk zelf een instrument wordt en een geluid voortbrengt dat nooit live gereproduceerd kan worden.

The Recording Artist

4,0 4 x
Op het kruispunt van inspiratie en uitvoering heeft de muziekproducer de moeilijke taak om de visie van de artiest vast te leggen voor de eeuwigheid.
Archief