Steken En Prikken

Laatste aflevering
13:41
Steken En Prikken

Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich bijten door de stinkende kortschildkever. Deze kever kan een hele nare geur achterlaten. Wie laat zich bijten?

Steken En Prikken gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
15:40
Emma of Jurre laat zich steken door een Italiaanse schorpioen. Schorpioenen bestaan al 400 miljoen jaar. Dat is 200 jaar eerder dan dinosaurussen. Naast zijn angel met gif heeft hij ook nog twee scharen waar hij schade mee kan aanrichten. Wie durft de steek aan?
15:22
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich vergiftigen door een van de meest zeldzame salamanders in Europa, de vuursalamander. Wie wordt er vergiftigd?
Emma of Jurre laat zich bijten door een gewone steenloper oftewel een duizendpoot. Deze steenloper kan gif verspreiden door middel van bijten. De steenloper kan je vinden onder, drie keer raden, stenen.
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich bijten door een gewone grottenspin. Dit is een webbouwende spin die vooral in grotten en stenige, koele ruimtes leeft. 's Nachts vind je hem in huizen en in grotten, de hele dag door want daar is het al donker. Wie laat zich bijten door deze spin?
Emma of Jurre laat zich bijten door een hazelworm. Dit is geen worm, geen slang, maar een hagedis. De hazelworm wordt vaak gevonden onder de hazelaar, de boom die de hazelnoot produceert. Wie laat zich bijten door deze hazelworm?
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich in Italië bijten door een geelgroene toornslang. Toorn betekent razernij, woede en agressie. Deze slang is wel 1 meter 20 lang en kan ook nog zijn staart gebruiken om zweepslagen te geven. Wie laat zich bijten door deze geelgroene toornslang?
Emma of Jurre laat zich bijten door een weverboktor. De weverboktor is lid van de boktor-familie. De weverboktor is een echte houteter en kan zelfs door hout heen bijten. In Italië doet de weverboktor het aardig, in de rest van Europa minder goed. Maar kan de weverboktor je vakantie verpesten?
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich in Italië, steken, knijpen en zelfs bijten door de Europese bidsprinkhaan. De bidsprinkhaan heeft zijn naam te danken aan de houding waarin je hem vaak kan tegenkomen: biddend. Maar wat is nou het pijnlijkste, de steek, de kneep of de beet?
Seizoen 3
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich in Frankrijk steken door een Amerikaanse dwergmeerval. Maar durven ze eigenlijk wel? Of is er een plottwist?
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Dit keer laat Emma of Jurre zich in Frankrijk niet steken of prikken, maar bijten door niets minder dan een slang. De angst is groot, maar is de gladde slang ook gevaarlijk?
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich in Frankrijk niet steken of prikken, maar kussen door de geelbuikvuurpad. Hij heet zo omdat hij met zijn gele kleur laat zien dat hij giftig is. En wat kun je beter doen dan kussen met een pad?
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich niet steken, maar bijten door een bekende steekvlieg: de regendaas. Dit agressieve dier wil heel graag bloed drinken en kan je om die reden wel een kilometer lang achtervolgen.
Moeten we bang zijn voor de diertjes op vakantie? Emma of Jurre laat zich bijten door de grootste kever van Europa: het vliegend hert. Deze kever kan zelfs door boombast heen knabbelen, dus een klein stukje huid moet niet moeilijk zijn.
Emma of Jurre laat zich prikken door de zee-egel. Dit schattige bolletje is ontzettend Frans maar ook ontzettend pijnlijk. De stekels van een zee-egel zijn namelijk pijnlijker dan die van een gewone egel. Maar wie wordt er gekozen om dit te voelen?
Emma of Jurre laat zich in Frankrijk bijten door de gouden schallebijter. De kever heeft zijn naam te danken aan de krachtige kaken waarmee hij door schalen kan bijten. Maar wat gebeurt er als je hem op je arm zet?
Emma of Jurre laat zich in Frankrijk bijten door een smaragdhagedis. Jurre denkt dat dit hetzelfde is als een salamander, maar dat is niet het geval. De smaragdhagedis kan niet op muren lopen, maar met zijn katachtige gebit wel heel hard bijten.
Emma of Jurre laat zich in Frankrijk steken en prikken door een bronlibelle, die met zijn grote vleugels en zwartgele lijfje vooral Emma héél bang maakt. Dit diertje kan door die grote vleugels met enorme snelheid in alle richtingen vliegen.
Emma of Jurre laat zich in Frankrijk niet steken, niet prikken maar elektrocuteren door de: sidderrog! Die heeft als superkracht dat hij een elektrisch veld kan uitstoten om zo zijn eten te vangen óf om een presentator te prikken.
Seizoen 2
Deze keer neemt de snoek Emma of Jurre te grazen.
Archief