VPRO Boeken

VPRO Boeken gemist?

2022
32:51

Jeroen Brouwers

3,0 3 x
Naar aanleiding van het overlijden van schrijver Jeroen Brouwers een herhaling van het gesprek dat Wim Brands in 2014 met hem had. Jeroen Brouwers (1940), oud-AKO Literatuurprijswinnaar, over Het hout. Hierin beschrijft hij een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In het jong...
Afleveringen 2019

Geert Mak en Wessel te Gussinklo

3,0 11 x
Carolina Lo Galbo spreekt met Geert Mak over zijn schrijverschap en over zijn boek 'Grote verwachtingen. In Europa 1919-2019' en met Wessel te Gussinklo over zijn roman 'De hoogstapelaar'.

Josephine Rombouts en A.H.J.Dautzenberg

4,0 11 x
Tjitske Mussche spreekt met Josephine Rombouts over haar boek 'Terug naar Cliffrock Castle. Belevenissen op een Schots kasteel' en met A. H. J. Dautzenberg over zijn boek 'Geestman'.

Chrétien Breukers en Paul Verhaeghe

3,0 25 x
Carolina Lo Galbo spreekt met Chrétien Breukers over zijn roman 'En in de nacht een riem' en met Paul Verhaeghe over zijn boek 'Over normaliteit en andere afwijkingen'.

Ronald Giphart en Pieter Boskma

4,0 12 x
Tjitske Mussche spreekt met Ronald Giphart over zijn roman 'Alle tijd' en met Pieter Boskma over zijn dichtbundel 'Van de zoon en de zee'.

Arthur Japin en Alies Pegtel

4,0 11 x
Een gesprek met Arthur Japin over 'Geluk, een geheimtaal. Dagboeken 2008-2018' en Alies Pegtel over 'Zij in de geschiedenis. Wat mannen nooit vertelden, maar wat je altijd had willen weten'.

Miriam Guensberg en Kees van Beijnum

3,0 14 x
Tjitske Mussche spreekt met Miriam Guensberg over haar boek 'Held zonder Vaderland. Mijn vader: Pools, Joods en bevrijder' en met Kees van Beijnum over zijn roman '23 seconden'.

H.C. ten Berge en Alma Mathijsen

3,0 24 x
Een gesprek met dichter en prozaschrijver H.C. ten Berge over twee publicaties, zijn algehele schrijverschap en zijn vele reizen en met Alma Mathijsen over haar novelle 'Ik wil geen hond zijn'.

Stephan Enter en Coco Schrijber

3,0 18 x
Tjitske Mussche spreekt met Stephan Enter over zijn boek 'Pastorale' en met Coco Schrijber over haar boek 'Ola en de dingen.

Henk Blanken en Frank Westerman

3,0 13 x
Frank Westerman over De wereld volgens Darp. De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur, en Henk Blanken over Beginnen over het einde. Over euthanasie bij dementie.
Archief