Welkom In De Jaren 20 en 30

Welkom In De Jaren 20 en 30 gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - Oorlogsdreiging

3,0 1 x
Hoofdgast is Hendrikus Colijn, de premier van Nederland, en hij vertelt Dorine alles over de dreigende oorlog, de opkomst van Mussert en Hitler, tot aan de Duitse inval en de evacuatie van koningin Wilhelmina naar Engeland. Met o.a. Het Jordaanoproer lied, De dienstkeuring van Mussert en Colijns radiopraatje.

Seizoen 1, Aflevering 5 - De crisisjaren

3,0 1 x
Prinses Juliana en prins Bernhard zijn hoofdgasten en vertellen Dorine alles over hun ontmoeting, hun verloving, over de crisisjaren en over hun veelbewogen huwelijk. Met o.a. De Wallstreet krach, Prinses zoekt prins en Het lied van de kinderziektes.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Kunst

3,0 2 x
De zangeres, danseres, actrice en cabaretiere Fien de la Mar is hoofdgast en zij vertelt alles over de enorme ontwikkeling van de kunsten in deze jaren: de jazz van Louis Armstrong, de moderne kunst van Mondriaan en Rietveld, en de nieuwste en populairste kunstvorm: de filmindustrie. Met o.a. Bioscoop lied, De pijp van Mag...

Seizoen 1, Aflevering 3 - Wetenschap en techniek

4,0 3 x
De wereldberoemde en geniale Albert Einstein is de hoofdgast en hij vertelt over de nieuwe uitvindingen zoals de stofzuiger, de telefooncel, de quantum mechanica en de atoombom. Maar ook over het opkomend fascisme in Duitsland, en hoe hij moest vluchten voor Hitler. Met o.a. 'de afsluitdijk' de stewardess 'en de kerngeleer...

Seizoen 1, Aflevering 2 - The roaring twenties

4,0 2 x
De beroemde Amerikaanse vliegpionier Charles Lindbergh is de hoofdgast en hij vertelt over zijn vliegreis van New York naar Parijs, over de rijkdom in de jaren twintig, de charleston, de mode, automobiel, de vooruitgang, de vrouwen, de feesten, maar ook over de maffia. Maar waarom heeft hij een hekel aan fans? Is er iets w...

Seizoen 1, Aflevering 1 - Opkrabbelen na de oorlog

3,0 4 x
Koningin Wilhelmina is de hoofdgast in deze aflevering. Zij vertelt over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, en hoe Europa weer opkrabbelde. Maar ook over haar eigen leven, haar kille jeugd, haar mislukte huwelijk, haar idolen en dromen. Met o.a. de Spaanse griep, Troelstra en het winterpaleis.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Opkrabbelen na de oorlog

4,0 13 x
Koningin Wilhelmina is de hoofdgast. Zij vertelt over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en hoe Europa weer opkrabbelde. Maar ook over haar eigen leven, haar kille jeugd, haar mislukte huwelijk, haar idolen en dromen. Met onder andere De Spaanse griep, Troelstra en Het winterpaleis.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Oorlogsdreiging

4,0 7 x
Hoofdgast is Hendrikus Colijn, de premier van Nederland, en hij vertelt Dorine alles over de dreigende oorlog, de opkomst van Mussert en Hitler, tot aan de duitse inval en de evacuatie van koningin Wilhelmina naar Engeland. Met o.a. het Jordaanoproer lied, de dienstkeuring van Mussert en Colijns radiopraatje.

Seizoen 1, Aflevering 5 - De crisisjaren

4,0 15 x
Prinses Juliana en prins Bernhard zijn hoofdgasten en vertellen Dorine alles over hun ontmoeting, hun verloving, over de crisis jaren en over hun veelbewogen huwelijk. Met o.a. De Wallstreet krach, prinses zoekt prins en het lied van de kinderziektes.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Kunst

4,0 9 x
De zangeres, danseres, actrice en Cabaretiere Fien de la Mar is hoofdgast en zij vertelt alles over de enorme ontwikkeling van de kunsten in deze jaren: de jazz van Louis Armstrong, de moderne kunst van Mondriaan en Rietveld, en de nieuwste en populairste kunstvorm: de filmindustrie. Met o.a. Bioscoop lied, de pijp van Mag...
Archief