Welkom In De Middeleeuwen

Welkom In De Middeleeuwen gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 7 - Begin van de nieuwe tijd (einde 15e, begin 16e eeuw)

4,0 7 x
Hoofdgast is Erasmus, de beroemde humanist en schrijver, die Dorine vertelt over zijn leven, over de boekdrukkunst die de wereld zal veranderen, en over de nieuwe tijd van kunst en wetenschap. Maarten Luther komt er gezellig bij. Met o.a. Tafelmanieren met Erasmus, de Mona Lisa en Piskijken.

Seizoen 1, Aflevering 6 - De ontdekkingsreizigers (15e eeuw)

4,0 16 x
Columbus is hoofdgast en vertelt over zijn wereldberoemde reizen. Dorine legt hem het vuur na aan de schenen en vertelt een onthutste Christoffel dat overal in de wereld zijn standbeelden omver worden getrokken uit protest. Met o.a. De ontdekker van Amerika?, Ingemetseld voor je geloof en Hygiëne in de middeleeuwen.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Vrouwen in de Middeleeuwen (begin 15e eeuw)

3,0 30 x
Hoofdgast is Jacoba van Beieren en zij vertelt Dorine hoe lastig het leven in haar tijd was voor vrouwen. Er was een enorm glazen plafond en ze mocht niet eens beul worden, als ze dat al had gewild. Jeanne d'Arc wordt verkozen tot stoerste vrouw van de middeleeuwen en komt er gezellig bij. Met o.a. De ontsnapping van Jacob...

Seizoen 1, Aflevering 4 - De steden en de pest (13e en 14e eeuw)

3,0 12 x
De beroemde schilder Jan van Eyck is de hoofdgast en vertelt over de opkomst van de steden, de vooruitgang, maar ook over 'de zwarte dood': de pest. Tot slot schildert hij een schitterend portret van Dorine, tot zijn broer Hubert hem komt verrassen. Met o.a. Dokter Balavignus, De Guldensporenslag en Marco Polo.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Leven aan het hof (12e en 13e eeuw)

3,0 9 x
Minnezanger Hendrik van Veldeke is de hoofdgast en vertelt over het rijke leven aan het hof van de koning. De vrijgevochten non, schrijfster en componiste Hildegard van Bingen komt er gezellig bij. Met o.a. Drie dagen feest, Dzjengis Khan en De kwakzalver.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Kruistochten (11e eeuw)

4,0 13 x
Godfried van Bouillon is hoofdgast en vertelt aan de verbijsterde Dorine over de gewelddadige kruistochten in de elfde eeuw die hij leidde naar Jeruzalem. Hij biedt boze kijkers zijn excuses aan. Met o.a. Een ridder aankleden, De baksteen en De kruistocht.

Seizoen 1, Aflevering 1 - De vroegste middeleeuwen (vanaf de vijfde eeuw)

4,0 12 x
Bonifatius is hoofdgast en vertelt hoe hij op nogal lompe wijze het christendom verspreidde onder de heidense Friezen van Radboud. Karel de Grote komt erbij en legt uit waarom hij 'de vader van Europa' wordt genoemd. Met o.a. De doop van Radboud, De Viking tutorial en De kroning van Karel.

'The making of' van Welkom in de Middeleeuwen

3,0 20 x
Bloopers, baarden en de slappe lach: Een kijkje achter de schermen bij Welkom in de Middeleeuwen.
Archief