Welkom In De Middeleeuwen

Seizoen 1
25:21

Seizoen 1, Aflevering 4 - De steden en de pest (13e en 14e eeuw)

3,0 5 x
De beroemde schilder Jan van Eyck is de hoofdgast en vertelt over de opkomst van de steden, de vooruitgang, maar ook over 'de zwarte dood': de pest. Tot slot schildert hij een schitterend portret van Dorine, tot zijn broer Hubert hem komt verrassen. Met o.a. Dokter Balavignus, De Guldensporenslag en Marco Polo.
26:01

Seizoen 1, Aflevering 3 - Leven aan het hof (12e en 13e eeuw)

3,0 3 x
Minnezanger Hendrik van Veldeke is de hoofdgast en vertelt over het rijke leven aan het hof van de koning. De vrijgevochten non, schrijfster en componiste Hildegard van Bingen komt er gezellig bij. Met o.a. Drie dagen feest, Dzjengis Khan en De kwakzalver.
25:17

Seizoen 1, Aflevering 2 - Kruistochten (11e eeuw)

4,0 11 x
Godfried van Bouillon is hoofdgast en vertelt aan de verbijsterde Dorine over de gewelddadige kruistochten in de elfde eeuw die hij leidde naar Jeruzalem. Hij biedt boze kijkers zijn excuses aan. Met o.a. Een ridder aankleden, De baksteen en De kruistocht.
25:20

Seizoen 1, Aflevering 1 - De vroegste middeleeuwen (vanaf de vijfde eeuw)

4,0 1 x
Bonifatius is hoofdgast en vertelt hoe hij op nogal lompe wijze het christendom verspreidde onder de heidense Friezen van Radboud. Karel de Grote komt erbij en legt uit waarom hij 'de vader van Europa' wordt genoemd. Met o.a. De doop van Radboud, De Viking tutorial en De kroning van Karel.
Archief