Freeks Jungle School

Seizoen 2
10:29

Seizoen 2, Aflevering 10 - Nijlpaarden: Boze badgasten

3,0 2 x
Met hun logge lijf zien nijlpaarden er knuffelig uit. Freek legt uit waarom je toch maar beter bij deze rivierbazen uit de buurt kan blijven. Ze zijn razendsnel, hebben gigantische slagtanden en zijn levensgevaarlijk. Ze schuilen de hele dag in het water voor de felle zon. En dat, terwijl ze niet eens kunnen zwemmen.
10:27

Seizoen 2, Aflevering 9 - Reuzenmiereneters: Vreemde snuiters van de Pantanal

3,0 0 x
Reuzenmiereneters zijn misschien wel de meest bizarre dieren uit het dierenrijk. Freek laat aan de hand van een skelet zien dat deze dieren zijn gebouwd als perfecte mierenslurpers. Tegen hun scherpe klauwen, waarmee ze nesten openbreken, en een lange kleeftong is geen mier opgewassen. En niet alleen kleine mieren, ook gro...
10:13

Seizoen 2, Aflevering 8 - Kameleons: Wandelende regenbogen

3,0 1 x
Kameleons zijn geweldige dieren met ogen als camera's, een elastische supertong en prachtige kleuren. Freek legt uit hoe en waarom kameleons van kleur veranderen en hij laat zien hoe ze hun lange tong afschieten om nietsvermoedende insecten van hun tak te plukken.
10:04

Seizoen 2, Aflevering 7 - Gorilla's: Macho's van het oerwoud

4,0 0 x
Gorilla's zijn stoere krachtpatsers waar je geen ruzie mee wil hebben! Een gorillaman is beresterk en voor niets en niemand bang. Maar maken gorilla's hun reputatie als machtige vechtersbazen ook echt waar? Freek laat zien wat je moet doen als je oog in oog komt te staan met de grootste aap ter wereld.
10:27

Seizoen 2, Aflevering 6 - Schorpioenen: Onverwachte dansers

4,0 0 x
Freek vertelt over gepantserde dieren met enorme scharen en een grote gifstekel: schorpioenen. Hij laat zien hoe deze bijzondere dieren oplichten onder uv-licht. Het zijn uitstekende jagers en felle verdedigers. Maar als het donker wordt, ontpoppen schorpioenen zich tot romantische danspartners.
10:28

Seizoen 2, Aflevering 5 - Kaapse Buffels: Tanks van de savanne

4,0 0 x
Het zijn de meest onberekenbare dieren van de Afrikaanse savanne: Kaapse buffels. Freek laat zien hoe machtig deze superkoeien wel niet zijn met hun reusachtige hoorns. Deze buffels leven in kuddes waarbinnen soortgenoten elkaar fel beschermen. Zelfs leeuwen denken wel twee keer na voordat ze zich aan een Kaapse buffel wag...
10:01

Seizoen 2, Aflevering 4 - Nijlkrokodillen: Gevaarlijke boomstammen

4,0 2 x
Wanneer je nijlkrokodillen ziet, lijkt het wel alsof je terugkijkt in de tijd. Het zijn echte sluipmoordenaars, die een drinkende prooi grijpen vanuit een hinderlaag. Freek laat aan de hand van een schedel zien hoe ze onopgemerkt hun prooi kunnen benaderen. Maar deze oerreptielen zijn niet alleen levensgevaarlijke jagers, ...
10:29

Seizoen 2, Aflevering 3 - Mieren: Toffe teamspelers

4,0 1 x
Geen dieren die zo goed kunnen samenwerken als mieren. Freek legt uit hoe ze georganiseerd te werk gaan om op termieten te jagen, om overstromingen te trotseren en om veel grotere vijanden te verslaan. En dat alles om hun koningin te verzorgen en beschermen. Want zonder koningin, geen mierenvolk.
09:44

Seizoen 2, Aflevering 2 - Vogelspinnen: Achtpotige knuffeldieren

3,0 1 x
Vogelspinnen: het zijn pluizige dieren met kraaloogjes. Toch zijn veel mensen bang voor ze. Freek laat zien waarom hij juist dol is op deze fantastische dieren. En daarvoor heeft hij een bijzondere gast op bezoek. Vogelspinnen zijn ongevaarlijk voor mensen, maar niet voor hun prooien natuurlijk! En een mannetje dat een par...
10:29

Seizoen 2, Aflevering 1 - Bloedzuigers: Vampiers uit het moeras

4,0 1 x
Freek vertelt over glibberige vampiers uit het dierenrijk: bloedzuigers. Bloedzuigers zijn er helemaal op aangepast om onopgemerkt een lekkere bloedmaaltijd van hun prooi te stelen. Freek laat zien wat er gebeurt als een bloedzuiger zijn kaken in je slaat en hoe je zo'n slijmerige rakker van je huid af haalt.
Archief