Het Klokhuis

Februari 2021
14:56

Seizoen 34, Aflevering - Water

3,0 3 x
Een groot deel van de aarde is ermee bedekt: water. Maar wat is water eigenlijk en hoe is het op aarde gekomen? Janouk komt erachter hoe belangrijk water voor ons is en dat we er heel zuinig op moeten zijn. De kinderen in het Ruimteschip willen naar het zwembad.
14:41

Seizoen 32, Aflevering - Humanoids

3,0 3 x
Menselijke robots lijken iets van de toekomst, maar toch zijn ze al overal. Het is best ingewikkeld om robots dingen te laten doen die mensen heel makkelijk vinden. En waarom willen we eigenlijk graag robots die op mensen lijken? Sosha zoekt het uit. Aan So You Believe You Can Dance doet een robot mee.
14:48

Seizoen 32, Aflevering - Marker Wadden - Hoe maak je een eiland?

4,0 5 x
Het Markermeer is een saaie, dode boel geworden. Doordat het slib geen kant op kan, leven er helemaal geen planten en dieren. Om dat op te lossen, wordt er een nieuwe eilandengroep aangelegd. De Marker Wadden komen midden in het Markermeer te liggen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een eilandengroep maken? Pascal zoekt het ...
14:19

Seizoen 32, Aflevering - Het Kantoor 234

4,0 2 x
Leonoor kan niet tegen dierenoperaties en Ben maakt zich druk over de brandveiligheid. In Vragen van Kinderen zoekt Habtamu uit hoe marshmallows worden gemaakt. Janouk zoekt in Waarom? Daarom! uit waarom operatiekleding groen of blauw is en Eva gaat op zoek naar de oudste voetbalclub van Nederland.
15:18

Seizoen 34, Aflevering - Stripverhaal

3,0 4 x
Eva duikt in de wereld van de strip. Hoe bedenk je een stripverhaal? Wie maken die strips? Striptekenaars Pieter en Margreet laten zien hoe je begint met een simpel poppetje en eindigt in een wereld vol spectaculaire details. Eva ontdekt welke verschillende soorten, stijlen, werelden en karakters er zijn. En ze verandert z...
15:29

Seizoen 32, Aflevering - Jeugdjournaal

3,0 4 x
Eva gaat met Welmoed van Het Jeugdjournaal op pad. Ze nemen een item op dat diezelfde avond in de uitzending moet komen. Als alles is gefilmd, wordt het item meteen in de speciale Jeugdjournaalbus gemonteerd en naar de studio gestuurd. In Hilversum oefent de presentator alvast zijn teksten. En ook Cowboys willen graag in h...
15:28

Seizoen 32, Aflevering - Pianist

4,0 6 x
Sosha is in het concertgebouw van Amsterdam, een van de beroemdste concertgebouwen van de wereld. Daar krijgt ze een privéconcert van pianiste Iris Hond. Iris is wereldberoemd! Om zo goed te worden moet je heel veel oefenen én in topconditie zijn. Ook Bert en Joke van de Quizz weten alles van pianomuziek.
15:17

Seizoen 31, Aflevering - Het Kantoor 201

3,0 2 x
Ben leert Leonoor hoe je carnaval viert en Wouter en Timo kunnen 'ja' en 'nee' niet meer uit elkaar houden. Waarom schudden we ons hoofd bij 'nee' en hoort bij 'ja' knikken? En stel dat je een zeemeermin zou willen worden hoe zwem je dan?
14:44

Seizoen 32, Aflevering - Formule 2

4,0 4 x
Hoe win je de Formule 2? Alle raceauto's zijn preciés hetzelfde. Om eerste te worden heb je een heel team van experts nodig. Tijdens de pitstop van de wedstrijd zorgen monteurs bijvoorbeeld dat de wielen supersnel verwisseld worden. Wij gaan een stukje racen met coureur Nyck de Vries en oefenen in een levensechte simulator...
15:49

Seizoen 34, Aflevering - Rouw

3,0 1 x
Als er iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. Er gebeurt heel veel in korte tijd, en je hebt daar vaak veel vragen over. Eva praat met kinderen die dit hebben meegemaakt. Hoe voelt het als iemand waarvan je houdt doodgaat? En wat is rouwen eigenlijk? De Cowboys zingen over een vriend die er niet meer is.
Archief