Noord-Zuid-Oost-West

Noord-Zuid-Oost-West gemist?

Seizoen 2023

NieuwSeizoen 2023, Aflevering 9

3,0 0 x
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een watersnoodramp nooit meer in Nederland voorkomt? Die vragen brandden op ieders lippen nadat de verwoestende storm van 1 februari 1953 was uitgeraasd. Voor het antwoord op deze vraag kreeg een testcentrum bij Marknesse een cruciale rol. Hier werden de plannen van de uiteindelijke Deltawer...
Seizoen 4

NieuwSeizoen 4, Aflevering 44 - Kanker leeft (2) - Natuurlijk Noord-Holland: Zeearenden

4,0 2 x
In het programma Kanker Leeft! maakt Maud Hawinkels haar eigen reis door kankerland. In deze aflevering zien we het ziekteproces vanuit het perspectief van de ouders van de patiënt. Hoe beleven Mauds ouders haar ziekte? Wie moet wie nou eigenlijk troosten? Moet Maud haar ouders troosten of andersom?!

NieuwSeizoen 4, Aflevering 43 - Van Rossem vertelt: Kinderarbeid - Roeg! - Landgoed de Braak

4,0 10 x
Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. In deze aflevering is Maarten te gast bij de glasfabriek in Leerdam. Glasblazers kregen daar vroeger assistentie van jonge kinderen. Onder welke gevaarlijke omstandigheden deden zij hun werk?

NieuwSeizoen 4, Aflevering 42 - Merlijn over de Atlantikwall (10) - Trugkieke - KMS De Schelde

3,0 0 x
Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. In deze aflevering doen ze Scheveningen aan. De bouw van de Atlantikwall veroorzaakte ook daar een enorme kaalslag. Daarna belandt de ploeg in een heuse atoo...

NieuwSeizoen 4, Aflevering 41 - I love de Achterhoek (3)

4,0 8 x
In I Love de Achterhoek zoeken 100% Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In deze aflevering wordt de koelkast van de mannen geïnspecteerd door een voedingsdeskundige, krijgen ze nuttige tips, leren ze kombucha maken en laten ze zich meenemen in de natuur door twee kruidenheksen.

Seizoen 4, Aflevering 40 - Kanker leeft (1) - Natuurlijk Noord-Holland: Het Vliegenbos

4,0 0 x
In het programma Kanker Leeft! maakt Maud Hawinkels haar eigen reis door kankerland. Onderweg komt ze een aantal bijzondere mensen tegen, die vertellen over hun ervaringen met het ziekteproces. In deze eerste aflevering zien we hoe Maud de diagnose borstkanker krijgt. We volgen haar tijdens de eerste chemo en de dagen daar...

Seizoen 4, Aflevering 39 - Van Rossem vertelt: Repatrianten - Roeg! - Oude Willem

3,0 5 x
Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. In deze aflevering: de Nederlandse overheid repatrieerde na de Tweede Wereldoorlog 300.000 Indische Nederlanders. Ruim 1500 van hen werden in Leersum opgevangen. Maarten praat met oud-bewoners van de pensions en barakken daar.

Seizoen 4, Aflevering 38 - Merlijn over de Atlantikwall (9) - Pronte Wuuven Nieuwland

3,0 6 x
Samen met zijn onafscheidelijke cameraman Florian en producer Jolien trekt Merlijn Passier van De Zilk naar Hoek van Holland, op zoek naar sporen van de Atlantikwall. Op zoek naar de ziel van 'de echte Hagenees' bezoekt Merlijn een typisch Haags koffiehuis. Als hij zijn route daarna vervolgt, stuit hij op bijzondere zaken ...

Seizoen 4, Aflevering 37 - I love de Achterhoek (2)

4,0 5 x
In I Love de Achterhoek zoeken Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je gezond en gelukkig ouder wordt. In deze aflevering duiken de mannen letterlijk in de wereld van sport en bewegen.

Seizoen 4, Aflevering 36 - Het geheim van Moederheil (2) - Trugkieke - Fruitcorso Goes

4,0 9 x
In Nederland zijn in de vorige eeuw tussen de 15.000 en 25.000 kinderen afgestaan voor binnenlandse adoptie. In Het geheim van Moederheil hun verhalen.
Archief