Noord-Zuid-Oost-West

Seizoen 5
30:27

Seizoen 5, Aflevering 14 - Van Rossem vertelt - Roeg!

3 x
In Van Rossem vertelt kijken we met Maarten terug op belangrijke thema's. De aflevering van Roeg! is deze keer ijskoud. Het ijs is ellendig voor de vogels die op zoek zijn naar open water.
29:51

Seizoen 5, Aflevering 13 - Waar zee land kust (18) - Op Pad

2 x
In Waar zee land kust zoekt Fré fossielen in natuurgebied Het Zwin. In Op Pad komen we erachter wat een Scheldevanger is en nemen we een kijkje bij bezoekerscentrum Kraaijenberg.
31:09

Seizoen 5, Aflevering 12 - Vrouwen in Verzet - Op Pad - Wat een verbeelding

5 x
Bij Vrouwen in Verzet wordt het verhaal van Greta Tak-Bosboom verteld. In Op Pad bezoeken we de drogende Landschotse Heide. Bij Wat een verbeelding! gaan we op zoek naar beelden in Den Haag.
30:12

Seizoen 5, Aflevering 11 - Van Rossem vertelt - De Fietsclub: Twente

3 x
In Van Rossem vertelt gaat Maarten op zoek naar de oorsprong van boerenleenbanken. Bij De Fietsclub ontdekken we tijdens een tocht door Twente hoe relaxed de ligfiets is.
31:01

Seizoen 5, Aflevering 10 - Waar zee land kust (17) - Natuurlijk Noord-Holland

4 x
In Waar zee land kust bezoekt Fré de originele gevangenis van Gravensteen en een Duitse commandobunker. In Natuurlijk Noord-Holland trekt fotograaf Ronald met zijn camera naar de duinen.
30:07

Seizoen 5, Aflevering 9 - Vrouwen in Verzet - Roeg!

5 x
In Vrouwen in Verzet wordt het verhaal van de Haarlemse Freddie Oversteegen verteld. In Roeg! bezoeken we de Hondsrug, met onder meer de grootste zwerfsteen en het mooiste uitzicht.
30:32

Seizoen 5, Aflevering 8 - Van Rossem vertelt - Vogelvrij - Wat een verbeelding

2 x
In Van Rossem vertelt bezoekt Maarten Waverveen, waar de natuur het veengebied aan het terugnemen is. In Vogelvrij zien we verschillende weidevogels. In Wat een verbeelding onderzoeken we beelden.
31:01

Seizoen 5, Aflevering 7 - Waar zee land kust (16) - Ons Dorp

2 x
In Waar zee land kust vaart Fré mee met de laatste weervisser op de Oosterschelde, op zoek naar ansjovis. In Ons Dorp kijken we terug op de winters van 1963 en 1940 met de Elfstedentocht.
30:05

Seizoen 5, Aflevering 6 - Vrouwen in Verzet - Roeg!

2 x
Bij Vrouwen in Verzet wordt het verhaal verteld van Frieda Belinfante en haar turbulente leven. In Roeg! bezoeken we het Landgoed Hooghalen.

Seizoen 5, Aflevering 3 - De Verdwenen Stad - Trugkieke - Op Pad

1 x
In De Verdwenen Stad staan we op de plek waar de drukkerij Johan Enschedé was gevestigd. Bij Trugkieke bewonderen we de kunst van het brood- en banketbakken. In Op Pad wordt Fort Giessen belicht.

Seizoen 5, Aflevering 2 - Van Rossem vertelt - Roeg!

3 x
In Van Rossem vertelt over Leefbaar Utrecht dat in de jaren 90 de stadspolitiek binnenkwam met een nieuwe vorm van politiek. In Roeg! bekijken we sporen van een bever en bewonderen we het lenteklokje.

Seizoen 5, Aflevering 1 - Waar zee land kust (14) - Vrouwen in Verzet

3 x
Bij Waar zee land kust bezoekt Fré de Zeeuwse kunstenaar, duurzaamheidsactivist én ondernemer Rem van den Bosch. In Vrouwen in Verzet wordt het verhaal verteld van Trijntje van Keulen.

Seizoen 5, Aflevering 47 - Route C: Jazzzangeres Julie Huard

7 x
Reportages van de Regionale Omroepen waarin klein, menselijk nieuws centraal staat. In cultuurmagazine Route C deze keer de jazzzangeres Julie Huard.

Seizoen 5, Aflevering 46 - Route C: kerstparadijs in Wijk bij Duurstede

4 x
Reportages van de Regionale Omroepen waarin klein, menselijk nieuws centraal staat. In cultuurmagazine Route C deze keer een kerstparadijs in Wijk bij Duurstede.

Seizoen 5, Aflevering 39 - Route C: Laatste film Jos Stelling

7 x
Reportages van de Regionale Omroepen waarin klein, menselijk nieuws centraal staat. En in het cultuurmagazine Route C deze keer: een Street Art Tour langs muurschilderingen en andere openbare kunst.
Seizoen 4

Seizoen 4, Aflevering 153 - Het Groene Hart (4) - Wandelen met Wielaert

7 x
Verslaggever Erik Kooyman gaat op rondreis door het Groene Hart. De reis gaat onder meer langs agrariërs van de oude stempel en boeren die zichzelf opnieuw hebben uitgevonden, natuurliefhebbers en ecologen. Allemaal hebben ze hun eigen ideeën over de toekomst van het Groene Hart. Verder Wandelen met Wielaert van Omroep Zee...

Seizoen 4, Aflevering 152 - Ons Orkest (1) - Wat een verbeelding (1) - Op Pad

6 x
In de serie Ons Orkest wordt de philharmonie zuidnederland, hét symfonieorkest in het zuiden van ons land, gevolgd tijdens allerlei ontwikkelingen. Verder Wat een verbeelding! Van Omroep West en Op Pad van Omroep Brabant.

Seizoen 4, Aflevering 151 - Waar zee land kust (13) - Op Pad: Zoomland

10 x
Samen met haar hond en cameraploeg gaat zangeres en actrice Frédérique Spigt op ontdekkingstocht door Zeeland. In deze aflevering gaat Frédérique naar de oesterputten in Yerseke. Verder Op Pad van Omroep Brabant, waarin Roel Diepstraten door de Brabantse natuur wandelt.

Seizoen 4, Aflevering 150 - Het Groene Hart (3) - Ik was erbij - Kunst om de Hoek

12 x
Verslaggever Erik Kooyman gaat op rondreis door het Groene Hart. De reis gaat onder meer langs agrariërs van de oude stempel en boeren die zichzelf opnieuw hebben uitgevonden, natuurliefhebbers en ecologen. Allemaal hebben ze hun eigen ideeën over de toekomst van het Groene Hart. Verder een nieuwe aflevering van Ik was erb...

Seizoen 4, Aflevering 149 - De Matroos en het Meisje (2)

4 x
Een documentaire over een liefdesgeschiedenis onder hoogspanning. Een onmogelijke liefde tussen een Nederlands meisje en een Duitse matroos en een geheim dat decennialang verzwegen wordt. Het tweede en laatste deel.
Archief