NOS Herdenkingen

NOS Herdenkingen gemist?

Seizoen 2

Seizoen 2, Aflevering 2 - NOS 30 jaar Bijlmervliegramp

4,0 3 x
Seizoen 2, Aflevering 2 - NOS 30 jaar Bijlmervliegramp van NOS Herdenkingen is uitgezonden op woensdag 5 oktober 2022 om 0:28 uur en was te zien op NPO 1.

Nos Herdenking Bijlmerramp

4,0 5 x
Liveverslag van de herdenking van de vliegtuigramp in de Bijlmer, 30 jaar geleden. Tijdens de bijeenkomst zijn er onder meer toespraken en optredens. Na afloop volgt een stille tocht. Deze eindigt bij het Groeiend Monument, waar de namen van de slachtoffers worden voorgelezen.
Seizoen 17

Seizoen 17, Aflevering 1 - NOS Nationale Herdenking 15 augustus 1945

4,0 4 x
Liveverslag van de herdenkingsplechtigheid. Bij het Indisch Monument in Den Haag worden alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië. Op die dag in 1945 capituleerde Japan en daarmee was in alle werelddelen het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit.
Seizoen 8

Seizoen 8, Aflevering 2

4,0 2 x
De avonduitzending komt rechtstreeks vanaf het Keti Koti Festival, dat eveneens in het Oosterpark plaatsvindt. Met het festival wordt gevierd dat de ketenen zijn afgeworpen. Optredens zijn er van de Jamaicaanse reggaegroep Inner Circle en van Black Harmony. Malou Petter doet verslag van de festiviteiten en Simone presentee...

Seizoen 8, Aflevering 1

3,0 4 x
Rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst. Er worden kransen gelegd en toespraken gehouden door een lid van het kabinet, burgemeester Halsema van Amsterdam en de voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden (NiNsee), Linda Nooitmeer. Ook is er muziek. Presentator Simone Weimans praat met gas...
Seizoen 16

Seizoen 16, Aflevering 3 - NOS Indië-herdenking

3,0 3 x
De herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument in Den Haag, waarbij wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië.

Seizoen 16, Aflevering 1 - NOS Indië-herdenking

3,0 4 x
De herdenkingsplechtigheid bij het Indisch Monument in Den Haag, waarbij wordt stilgestaan bij de Japanse capitulatie in Zuidoost-Azië, waardoor er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.
Seizoen 7

Seizoen 7, Aflevering 2

4,0 7 x
Rechtstreeks verslag van de Nationale Herdenking Slavernijverleden bij het Nationaal Monument in het Oosterpark in Amsterdam. Centraal in de herdenking staan de minuut stilte en de kransleggingen. Die worden dit jaar omlijst door een optreden van Jeangu Macrooy en door toespraken van demissionair minister van Binnenlandse ...

Seizoen 7, Aflevering 2

4,0 5 x
Samenvatting van de Nationale Herdenking Slavernijverleden. Ook is er een reportage rond socioloog Humphrey Lamur. Hij heeft nog actieve herinneringen aan zijn overgrootmoeder, die in de laatste jaren van de slavernij opgroeide en op een plantage tewerkgesteld was. In een andere reportage wordt een groep theatermakers en j...
Seizoen 2

Seizoen 2, Aflevering 2 - NOS 80 jaar na de Februaristaking

4,0 8 x
Terugblik op de herdenking van de Februaristaking bij het standbeeld van De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijer Plein in Amsterdam. Er waren tijdens de bijeenkomst toespraken en muziek.
Archief