Op De Planken

Laatste aflevering
09:18
Op De Planken

Het muziektheater van Percossa. In hun nieuwste voorstelling vertellen ze het verhaal van vier mannen die langzamerhand het onderscheid tussen het echte leven en de showbizz niet meer zien.

Op De Planken gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
11:37
Lo Poloko en hun Big Latin Bang. Wie iets verder inzoomt, hoort moeiteloos talloze invloeden: rock, ska, cumbia, Balkan en zelfs dub.
13:46
Het Rotterdamse Artvark Saxophone Quartet doet het allemaal nét iets anders. Hun veelzijdigheid bracht ze al op de meest uiteenlopende plekken, van klassieke festivals tot Lowlands.
09:18
De Groningse band Them Dirty Dimes en hun aanstekelijke mix van swing, dixieland, blues en gypsy.
10:25
Storyteller Betal Özay brengt zijn publiek in staat van verwarring met zijn voorstelling Goodbye Erdogan.
09:04
Spoken word artiest Marco Martens neemt op eigen wijze ons onderwijssysteem op de hak met zijn voorstellen Sterrenkind.
13:45
Gezelschap WAT WE DOEN maakte met de voorstelling So Far So Good, een theatrale reconstructie van de coronarellen in Rotterdam.
13:38
Raymi Sambo Maakt met de voorstelling Gendermonologen, over wat het betekent om niet in het binaire plaatje te passen.
07:35
Filosoof en spoken word artiest Lev Avitan met een heftige confrontatie met zijn moeder over haar tijd in het Israëlische leger.
08:50
Sophie Reekers die onder de naam So-Fi zingt over het vernislaagje van onze sociale omgang, op haar debuut-ep Maar verder gaat het goed.
Seizoen 3
14:40
Wasim Arslan ontvluchtte in 2015 de oorlog in Syrië. Nu is hij in Nederland een veelgevraagd zanger. Met zijn band Sarsaria combineert hij oriëntaalse en Arabische muziek met westerse klanken.
07:34
Zingen over herinneringen aan je plotseling overleden moeder... het verhaal vertellen van de spijt die je vader voelt, omdat hij haar niet één keer meenam naar Parijs...
09:07
Nic Bruckman werkte een tijdje als gevangenisbewaarder in de grootste gevangenis van London. Zijn ervaringen vormen de basis voor de voorstelling 'Vast'.
12:19
Een brommer, een kraantje, een geprepareerde strijkplank: niets is te gek voor theatergroep BOT. Als het maar niet teveel op een gewoon instrument lijkt.
07:20
Jan Willem Poelma komt uit de hiphop, maar merkte gaandeweg dat zijn meanderende teksten beter overkomen als spoken word. Niet zo gek voor iemand die zo intensief met rijm en ritme bezig is.
07:19
Singer-songwriter Oliver Pesch had vorig jaar tot zijn eigen verbazing zomersucees met het nummer Shelly.
13:04
Polkamuziek is de grote liefde van Straf, een 7-koppige band met droogkomische inslag, die onmiskenbaar uit Brabant komt.
07:23
Tappin It Collective met danseressen Doortje Peters en Robin Lie maakt absurdistische voorstellingen, doordrenkt van muziek, mime en natuurlijk tapdance.
07:27
Bitter Sweet Dance gebruikt persoonlijke verhalen om iets te vertellen over de wereld van vandaag.
09:07
Benzokarim en Daniëlle Zawadi zijn spoken word-artiesten die meestal alleen op het podium staan. Voor de voorstelling Het Gegeven Paard werken ze voor het eerst samen.
Archief