TV Monument

Laatste aflevering
41:49
TV Monument

Schrijver en cabaretier Hans Dorresteijn staat centraal. Hij vertelt over de verschillende kanten van theater. Hans is volgens velen een inspiratiebron, omdat hij treurnis en moeilijkheden kan omtoveren tot een lach. Naast zijn passie voor theater, heeft Hans eveneens een passie...

TV Monument gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 5
50:54
Van 1981 tot 13 februari 1993 volgen vijf tot zes miljoen mensen wekelijks de gebeurtenissen in de huisartsenpraktijk van dokter Lydie van der Ploeg. Publiekslieveling is huishoudster Mien Dobbelsteen, die zich overal mee bemoeit in haar Amsterdams accent.
Seizoen 13
39:23
Han Peekel blikt terug op de carrières van grote televisiepersoonlijkheden.
Seizoen 14
42:39
Deze uitzending is naar aanleiding van het overlijden van Harry de Winter. Producent en programmamaker Harry de Winter staat in deze aflevering centraal. Hij is een van de eerste onafhankelijke televisieproducenten van Nederland. Met tv-chroniqueur Han Peekel praat hij over zijn carrière als producent en presentator van he...
42:35
Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt de carrières van grote televisiepersoonlijkheden zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs. Dit keer staat presentator, auteur en historicus Hans Goedkoop centraal.
Seizoen 14
45:33
Rik Felderhof blikt terug op de carrière van de op 13 december jl. overleden Han Peekel. Met nog niet eerder uitgezonden materiaal dat Rik Felderhof heeft gefilmd ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van tv-icoon Han Peekel.
42:04
Vanwege het nieuwe winterseizoen van De slimste mens blikt Philip Freriks terug op zijn carrière als journalist en presentator. Onder andere het Achtuurjournaal, het Groot Dictee der Nederlandse Taal en De slimste mens komen voorbij.
43:34
Ter ere van het dertigjarig bestaan van All You Need Is Love blikt Robert ten Brink terug op zijn carrière. Samen met Han Peekel bespreekt Dr. Love zijn loopbaan als presentator.
41:10
Met een flinke dosis gezonde zelfspot en een nuchtere blik op de man-vrouwrelatie weet stand-upcomedian Roué Verveer menig theaterzaal te vullen. Met tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt hij zijn carrière en successen in het theater.
42:38
Maarten van Rossem doet zich voorkomen als een mopperkont, maar er schuilt een lieve man in hem. Hij vertelt aan Han Peekel dat hij met zijn ongezouten commentaren en meningen weleens de woede van omroepbazen op zijn hals haalde en van de tv werd verbannen. Toch werd hij elke keer liefdevol teruggevraagd.
Seizoen 15
42:35
Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt de carrières van grote televisiepersoonlijkheden, zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs. Han spreekt met cabaretière Brigitte Kaandorp en biograaf Xandra Knebel over het werk van comédienne Jenny Arean.
Seizoen 4
55:58
Een groot portret van Koos Postema naar aanleiding van zijn 80e verjaardag.
Seizoen 12
41:59
Han Peekel blikt terug op de carrière van radiolegende Tineke de Nooij. Tineke blikt terug op haar enerverende leven en horen we wat collega's uit het vak over haar en haar werk te zeggen hebben.
Seizoen 15
41:41
De programma's van journalist Fidan Ekiz kenmerken zich door een kwalitatieve bijdrage aan de integratie van verschillende culturen in de samenleving. Tegenwoordig vormt ze samen met Sven Kockelmann een vast presentatieduo bij Op1. Ook vertelt ze tv-chroniqueur Han Peekel over het abrupte einde van De Vooravond.
41:56
Sanne Wallis de Vries vertelt Han Peekel over de vele shows die ze in het theater heeft opgevoerd. Met smaak vertelt ze komische anekdotes opnieuw en opnieuw.
41:17
Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt de carrière van Sjef van Oekel, het fictieve personage van Dolf Brouwers. Aan de hand van interviews met onder anderen Bart Chabot, Clous van Mechelen en Henk van Gelder wordt een beeld geschetst van de carrière van deze opmerkelijke televisiepersoonlijkheid.
Seizoen 14
41:04
Tv-chroniqueur Han Peekel spreekt met de Rotterdamse jongen die uitgroeide tot groot komiek: André van Duin. Hij presenteert programma's als Heel Holland Bakt en De Grote Kleine Treinencompetitie en brak op 4 mei, bij de dodenherdenking, een lans voor het Homomonument.
41:52
Tv-chroniqueur Han Peekel spreekt met één van de belangrijkste mensen uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie en het Nederlandse theater: Joop van den Ende. Hij had een imperium van 24 theaters en zijn tv-programma's werden uitgezonden over de gehele wereld. Hij vertelt dat het leven in roem niet altijd over rozen...
Archief