We Houden Vol

Laatste aflevering
We Houden Vol

Het aantal islamitische begrafenissen in Nederland is sinds de corona-uitbraak gestegen. Met geld uit de moslimgemeenschap is in Zuidlaren de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa geopend. Een vrijwilligster heeft daar haar bestemming gevonden.

We Houden Vol gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2020
Een student wordt in coronatijd voorzitter van haar studentenvereniging. De grootste uitdaging in haar jonge leven, want hoe houd je de leden met elkaar verbonden als alle normale activiteiten moeten worden stopgezet? Ze besluiten zich in te zetten voor de buurt en koken onder andere maaltijden voor het Leger des Heils.
Een actrice/theatermaker moest door corona al haar voorstellingen in voorjaar 2020 afzeggen en op zoek naar ander werk. Door haar ervaring met haar slechthorende moeder en de inspiratie die ze opdeed tijdens de persconferenties van de overheid, koos ze voor een opleiding tot doventolk.
Een 61-jarige man die voor de coronatijd een eigen horecazaak had, zag zich gedwongen zijn café op te geven. Hij stofte zijn oude diploma's af en staat nu voor de klas. Een klas vol kleuters wel te verstaan. Een baan die veel zwaarder is dan hij verwachtte, maar waar hij met volle teugen van geniet.
De sluiting van de horeca heeft een toename van eenzaamheid onder homoseksuelen veroorzaakt. Een man besloot het heft in eigen hand te nemen en richtte een online-groep op. De groep komt nu eens per week samen in het park om te hardlopen.
Een oudere vrouw is in de coronatijd verhalen gaan schrijven over de belangrijke voorwerpen in haar huis. Ze beschrijft hiermee voor haar kinderen en kleinkinderen de belangrijkste momenten en de typische eigenschappen van zichzelf en haar overleden man.
Een vrouw die meerdere keren gescheiden is, voelde altijd veel oordelen vanuit de kerkgemeenschap. Ze geniet van de nieuwe vrijheid die ze in de coronatijd voelt. Ze volgt kerkdiensten online en zingt en danst mee in haar eigen huiskamer.
Een gescheiden man werkte in de internationale reclamewereld. Zijn ex kreeg corona, waardoor hij de kinderen langere tijd bij hem thuis had. Dat vond hij zo fijn dat hij besloot om ontslag te nemen en minder te gaan werken.
Het gaat een succesvolle food-fotograaf met grote internationale klanten voor de wind totdat de coronacrisis toeslaat. Hij belandt zelfs in de bijstand. Dan realiseert hij zich dat hij zowel financieel als fysiek, hij heeft een zwak hart en overgewicht, kwetsbaar is en besluit het roer om te gooien.
Een leidinggevende van een kringloopwinkel in Apeldoorn is tijdens de lockdown eindeloze wandelingen gaan maken door haar stad. Ze komt oorspronkelijk uit Turkije en kwam vanwege de liefde naar Nederland. Door de wandelingen is ze zich hier steeds meer thuis gaan voelen.
Een vrachtwagenchauffeur uit Maastricht belandde met Covid-19 op de ic. Hij overleefde het virus, maar staat nu voor een zware revalidatieperiode. De liefde van zijn vriendin is zijn houvast.
Een jonge vrouw uit Arnhem was 24/7 op pad, altijd aan het werken of aan het feesten, drinken en roken. De lockdown heeft haar het laatste zetje gegeven om te proberen haar alcoholgebruik onder controle te krijgen.
Archief