Wetenschap Om Op Te Vreten

September 2017
48:00

Voedsel voor het brein

3,0 8 x
Ons brein is ons gulzigste orgaan. Het beïnvloedt wat we eten door het opwekken van verlangen naar voedsel als vetten, het energierijkste voedsel dat er is. Ons brein is ons gulzigste orgaan. Het beïnvloedt wat we eten door het opwekken van verlangen naar voedsel als vetten, het energierijkste voedsel dat er is. Soms worden onze verlangens bijna een verslaving, zoals met koffie. We nemen een kijkje in een bijzonder laboratorium waar wetenschappers het effect van cafeïne op bijen bestuderen en h...
48:00

Een kwestie van smaak

3,0 9 x
Deze aflevering verkent de geuren en smaken waar we in ons voedsel van genieten. Deze aflevering verkent de geuren en smaken waar we in ons voedsel van genieten. Van sappige aardbeien die ons voor de gek houden, zodat we denken dat ze zoeter zijn dan ze echt zijn, tot het lekkerste Franse zeezout, gecombineerd met tongstrelende karamel. Ook zien we hoe in het Peruaanse Andesgebergte een bittere aardappel, een neefje van onze vertrouwde pieper, getemd is om de inwoners te helpen op extreme hoogt...
49:00

Je bent wat je eet

3,0 16 x
In deze uitzending gaat het over moedermelk, zuurdesembrood, rijst en paddenstoelen. Het is het eerste dat we tot ons nemen: moedermelk. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft: vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. De rest van ons leven blijven we in ons voedsel zoeken naar dezelfde elementen, maar dan samengesteld uit een ruim assortiment lekkernijen. In San Francisco zien we waarom zuurdesembrood zo goed voor ons is, in de Filippijnen komen we te weten hoe een rivieronkruid -...
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.