Zondag Met Lubach

Zondag Met Lubach gemist?

Seizoen 13
33:39

Seizoen 13, Aflevering 8 - We zijn er bijna

4,0 27 x
Het coronajaar is een krankzinnig klotejaar geweest, maar we moeten één ding niet vergeten: we zijn er bijna. We hebben pech met de pandemie en de regering, maar we hebben ook geluk. Verder: Ollongren & Omtzigt, een datalek, het Qatar-statement van Oranje en het recept voor suikerbrood.
29:22

Seizoen 13, Aflevering 7 - Regeerakkoord

4,0 13 x
In het regeerakkoord wordt beschreven wat de regering de komende vier jaar wel en niet gaat doen. Dat akkoord wordt steeds dikker en dat is slecht voor de democratie. Want als alles al is vastgelegd, waar is de Tweede Kamer dan nog voor nodig? Dus daarom: snel formeren, geen dik regeerakkoord meer en de Kamer lekker z'n we...
29:37

Seizoen 13, Aflevering 6 - Pandemiepreventie

3,0 22 x
Wat kunnen we doen om een volgende pandemie te voorkomen? Stoppen met krankzinnig veel dieren houden. Onze eigen bio-industrie is een ideale kraamkamer voor virussen. En verder: andere landen jatten ons vaccin-succes en politici durven niet naar Nieuwsuur.
31:51

Seizoen 13, Aflevering 5

3,0 14 x
Er worden steeds meer mensen gevaccineerd, maar nu is de vraag: hoeveel extra vrijheid mag een prik opleveren? Niet iedereen vindt een vaccinatiepaspoort eerlijk en sommigen laten zich helemaal niet vaccineren. Maar als je je niet laat vaccineren breng je de volksgezondheid in gevaar. Verder: campagne in coronatijd, Rutte ...
29:29

Seizoen 13, Aflevering 4 - Excuses voor de slavernij

3,0 49 x
Veel mensen zijn tégen excuses aanbieden voor het slavernijverleden namens de Nederlandse staat. Ook Mark Rutte. Volgens hem zouden we het daarna vergeten. Maar daar is een oplossing voor: Keti Koti wordt een nationale feestdag. Verder: WK in Qatar, lijstduwers en computerspel/stemwijzer Keezer's Quest.
32:38

Seizoen 13, Aflevering 3 - Wob

3,0 20 x
Ondanks de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) krijgen burgers niet altijd alle informatie; de overheid mag ook dingen doorstrepen. Of ze doen alsof documenten helemaal niet bestaan. Verder: Johnny Placebo, de avondklok, Herstel NL en trucker Martijn.
30:36

Seizoen 13, Aflevering 2

4,0 16 x
Slecht nieuws: Nederland wordt bestuurd door mensen die geen reet snappen van computers en digitale veiligheid. We leven in een digibetocratie: er is heel weinig kennis in de Tweede Kamer over digitale zaken en dat is een groot probleem. Verder: schaatsen, het vaccin uit Rusland en voorzorgsmaatregelen voor het stemmen.
29:15

Seizoen 13, Aflevering 1 - Tuig & Rutte

3,0 33 x
Je moet onderzoeken waarom tuig tuig is, om ervoor te zorgen dat er in de toekomst minder tuig is. Maar Mark Rutte wil niet zoeken naar oorzaken. Waarom eigenlijk niet? Verder: vaccineren en het GVD-journaal met Gerri Baudet (de broer van).
Seizoen 12
33:54

Seizoen 12, Aflevering 10 - Deepfakes

3,0 21 x
Deepfakes worden steeds geloofwaardiger en zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Er begint nu een tijd waarin computers ons voor de gek kunnen houden, maar we weten nog niet hoe we daarmee om moeten gaan. Verder: Een kerstcommercial, Hongarije en Polen houden de EU-begroting tegen en alvast een blik op de kandida...
31:01

Seizoen 12, Aflevering 9 - Hongkong

3,0 16 x
De hele democratische oppositie in Hongkong is opgestapt omdat vier parlementsleden zijn ontslagen door de regering. Dat komt door Chinese wetgeving. Dus we nemen helaas afscheid van een democratie. Verder: wie mag er eerst het coronavaccin? En vrijheid van onderwijs zou niet de ouders moeten beschermen, maar de kinderen. ...
Archief