2023: Van A Tot Z

Laatste aflevering
2023: Van A Tot Z

Ieder jaar gaan er veel bedrijven failliet, maar niet veel jaren doen faillissementen zoveel stof opwaaien als in 2023. Onder andere namen als Big Bazar, BCC, Lightyear en VanMoof gingen bankroet. Gebukt onder coronaschulden of hoge kosten en met terugtrekkende investeerders kon...

2023: Van A Tot Z gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Als er één ontwikkeling bijna sneller gaat dan het licht is het kunstmatige intelligentie, AI. Vooral ChatGPT zette de wereld op z'n kop. AI bracht ons deepfakes, nepvideo's, zorgen om het verlies van banen, maar ook een nieuw nummer van The Beatles, met John Lennon en efficiëntie in de zorg.
Ooit leken grote (industriële) bedrijven in Nederland onaantastbaar. Ze brachten ons werk en welvaart en werden bejubeld. Brachten, want vervuilers als Tata Steel, Chemours en 3M liggen onder een vergrootglas, net als ING, Ahold en Shell. Aandeelhouders en activisten eisen dat zij klimaat meer centraal gaan stellen in hun ...
Hij beheerde miljarden euro's aan crypto's voor zijn klanten. De media was dol op hem. Sam Bankman-Fried werd 'cryptokoning', maar viel van zijn troon toen bleek dat zijn cryptobeurs, FTX, voor ruim 8 miljard euro aan klantengeld kwijt was geraakt.
Archief