De Hofkar

Laatste aflevering
13:37
De Hofkar

Volt presenteert zich als dé Europapartij van ons land. Vijf jaar geleden lukte het lijsttrekker Reinier van Lanschot niet om een zetel in Brussel te pakken. Daarom heeft hij Anna Strolenberg als duolijsttrekker naast zich om van deze verkiezingen wel een succes voor Volt te mak...

De Hofkar gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
15:47
In de Hofkar Hagenees Richard de Mos en de ras-Amsterdamse Wil van Soest (86). Ze doen voor BVNL mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De omstreden Haagse politicus wacht nog op de uitspraak in de corruptiezaak tegen hem.
12:10
Rutger reist in De Hofkar af naar het zuidelijkste puntje van Zeeland. Via de Westerscheldetunnel gaat hij naar Terneuzen, waar hij SGP-politicus Joan van Burg ophaalt. De twee mannen zijn het over bijna alles oneens, maar dat staat een goed gesprek niet in de weg. Van vrouwen in de politiek tot de regenboogvlag, geen gevo...
12:38
In Noord-Holland haalt Rutger lijsttrekker Ines Kostic van Partij voor de Dieren op. Toen ze voor het eerst over deze partij hoorde, moest ze heel hard lachen, maar inmiddels is ze hartstochtelijk pleitbezorger van beestjes klein en groot. Als kind vluchtte Ines met haar ouders uit het oorlogsgebied in voormalig Joegoslavi...
12:28
In Drenthe haalt Rutger met De Hofkar de 20-jarige Benide Bolumba op. Het jonge politieke talent zet zich met jeugdig enthousiasme in voor GroenLinks. In de zuipkeet met zijn vrienden krijgt hij als GroenLinkser tussen de Drentse boerenjongens flink wat kritiek, maar hij blijft vierkant achter de idealen van zijn partij st...
15:19
Rutger rijdt met PvdA-politicus Jeroen Olthof naar Tata Steel in Noord-Holland. Olthof is als gedeputeerde verantwoordelijk voor deze grootvervuiler. Hoe denkt deze politicus persoonlijk over dit miljardenbedrijf dat maar gif blijft spuien over de omringende dorpen? Eerste Kamerlijsttrekker Mei Li Vos stapt ook in. Rutger ...
12:20
In het zonnige zuiden van Limburg is de 31-jarige Marlou Jenneskens lijsttrekker voor D66. Vier jaar geleden zette ze haar eerste stappen in de Provinciale Staten. Ze kwam toen midden in een bestuurlijke crisis terecht. Rutger en zij praten over corruptie en criminaliteit in wat zij liefdevol haar 'kut-provincie' noemt.
12:20
Rutger voelt in de provincie Utrecht Stefan Berlijn aan de tand. Deze ex-FvD'er is zelf met een Bosnische moslima getrouwd en doet voor JA21 mee aan de verkiezingen. Als docent voor groep 7 krijgt hij regelmatig bezorgde telefoontjes van ouders over de ideeën die hij voor de klas uitdraagt. Lijsttrekker voor de Eerste Kame...
13:43
Rutger zoekt met De Hofkar Femke Wiersma van BBB op in het uiterste noorden van Friesland. Zij vond ooit haar grote liefde via Boer zoekt Vrouw. Inmiddels is ze alleenstaande moeder van vier kinderen en werkt ze in Den Haag als steun en toeverlaat van voorvrouw Caroline van der Plas. Femke hoopt op genoeg stemmen voor een ...
Seizoen 3
14:27
Rita Verdonk had ooit de ambitie om de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Nu doet ze mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze stapt met lijsttrekker Richard de Mos van Hart voor Den Haag/Groep de Mos in de taxi van Rutger Castricum.
12:53
In de taxi van Rutger Castricum vandaag lijstrekker Lennart van der Linden van Echt voor Barendrecht. Vier jaar geleden won hij 14 van de 29 zetels, maar werd zijn partij buiten de coalitie gehouden. Nu is hij vastbesloten de macht in zijn dorp te grijpen.
13:41
Miljonair Rob Heilbron wil zijn jetsetleven in Dubai en de Verenigde Staten inruilen voor een zetel in Amsterdamse gemeenteraad. In de taxi bij Rutger Castricum legt hij uit wat hem bezielt om zijn jaloersmakende leven op te geven voor de lokale politiek.
13:44
Rutger Castricum crost met zijn taxi naar het Hoge Noorden. De pas 19-jarige Roshano Dewnarain uit Hoogezand stapt bij hem in. Dewnarain is een druk baasje. Naast zijn studies Geneeskunde en Filosofie èn een bijbaantje is hij lijsttrekker voor GroenLinks voor de gemeente Midden-Groningen.
13:28
Mona Keijzer zit met CDA-lijsttrekker Vincent Tuijp uit Volendam in de taxi van Rutger. De vrouw die tien jaar geleden nog de rijzende ster was van het CDA, doet nu als lijstduwer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.
14:22
In de taxi van Rutger vandaag naamgenoot Rutger Groot Wassink, lijsttrekker van GroenLinks, de grootste partij in Amsterdam. De komende gemeenteraadsverkiezingen worden spannend, nu veel Amsterdammers morren over de klimaatmaatregelen van de gemeente.
12:49
Veehouder Christian Muilerman is nieuw in de politiek en wil voor Gemeentebelangen Deventer een zetel bemachtigen. De jonge boer hijst zich uit zijn overall en trekt zijn beste maatpak aan voor zijn ritje in de taxi van Rutger Castricum.
12:56
Een strijdbare Fries stapt in de taxi van Rutger Castricum. Aant Jelle Soepboer is lijsttrekker voor De Fryske Nasjonale Partij in de gemeente Noordoost-Friesland. Hij voert fanatiek campagne om met zijn partij voor het eerst de gemeenteraadsverkiezingen te winnen.
14:02
In de taxi van Rutger Castricum vandaag een politicus met een bekende naam. Simon Fortuyn is lijsttrekker voor Leefbaar 3B in Lansingerland. Onderweg in Rotterdam praten ze ook over de politieke erfenis van zijn broer Pim Fortuyn, die twintig jaar geleden werd vermoord.
14:03
Rutger Castricum crost met zijn taxi het hele land door om met lokale politici de gemeenteraadsverkiezingen te bespreken. Vandaag Sunita Biharie van de SP in Apeldoor. Zij kruist de degens met Rutger over de kloof tussen arm en rijk in ons land.
Archief