Kerwin

Laatste aflevering
Kerwin

Documentaireserie over Kerwin Lucas die slechts 15 jaar oud is geworden. Het is 40 jaar geleden dat hij op straat in Amsterdam werd doodgestoken door een skinhead. Er wordt gesproken met zijn broer, zijn vader, z'n pleegzus, oud-politierechercheurs, vrienden en de ambulancebroed...

Kerwin gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
De grote herdenking. Een terugblik op de hevige reacties en demonstraties in de samenleving die volgden op de moord op Kerwin.
Wat is er die fatale nacht precies gebeurd? Aan het woord zijn onder anderen een taxichauffeur die de gewonde Kerwin aan zag komen rennen op de Dam, de ambulancebroeder die Kerwin meenam naar het ziekenhuis en twee oud-politierechercheurs van bureau Warmoesstraat.
Kerwin groeide op in Curaçao en vertrok met zijn moeder, broer en zus naar Nederland. In een onrustige periode waarin extreemrechts in de samenleving opkwam, leerde de familie Lucas in Amsterdam de familie Duinmeijer kennen.
Archief