Meldpunt!

Laatste aflevering
26:56
Meldpunt!

Er worden veel minder seniorenwoningen gebouwd dan beloofd. Daardoor is het voor ouderen bijna onmogelijk om te verkassen van een grote eengezinswoning naar een appartement. Wat is er nodig om de huisvesting van ouderen vlot te trekken? En verder: antwoorden op diverse kijkersvr...

Meldpunt! gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 18
25:44
Veel mensen met kanker nemen dagelijks een druppeltje wietolie met THC voor een betere slaap, minder pijn en soms ook omdat ze ervan overtuigd zijn dat het kanker bestrijdt. Maar helpt het ook echt tegen kanker? En MAX Ombudsman komt terug op pensioentekort oud-PTT'ers.
26:49
Een IT-ondernemer die zijn klanten assisteert bij computerproblemen blijkt abonnementen voor internetdiensten op zijn eigen naam te zetten. Als klanten van zijn diensten af willen, weigert hij hieraan mee te werken en dwingt hij klanten om door te gaan met de betalingen. En verder een grote ergernis onder consumenten: een ...
25:01
Vorig jaar werden bijna tienduizend klanten van banken slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Oplichters doen zich voor als bankmedewerker en halen slachtoffers heel geraffineerd telefonisch over om geld over te maken. De 82-jarige Jos Smit verliest zo bijna 40.000 euro en krijgt maar een deel van Rabobank vergoed. En verder:...
26:15
Meldpunt ontvangt geregeld klachten over geluidsoverlast van airco's en warmtepompen. Wat zijn hiervoor de regels en waar kunnen deze apparaten het best worden geplaatst? En we besteden opnieuw aandacht aan de zaak waarin een broer en schoonzus worden beschuldigd van de diefstal van 3,5 miljoen euro en een ring van hun (sc...
26:30
Nog steeds worden trapliften aan de muurzijde van de trap geplaatst, waardoor de trap niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. Gebruikers van de trap lopen hierdoor een groter risico om te vallen. Na drie eerdere uitzendingen van Meldpunt hierover, publiceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieu...
25:52
Schelden, spugen en leugens aan de deur: Meldpunt ontvangt sinds het begin van dit jaar meldingen over agressieve deur-tot-deurverkopers van Ziggo. Vaak opereren ze zonder colportagevergunning van de betreffende gemeente en worden abonnementen opgedrongen. Waarom doet Ziggo dit? En wat zijn de regels rond colportage?
25:21
Vele duizenden PTT'ers die samen met hun partner pensioen opbouwden, ontvangen geen of een te lage aanvulling op hun pensioen. MAX Ombudsman Rogier de Haan vraagt zich af of dat wel terecht is.
25:52
Het is een ware plaag: ongewenste e-mails. Soms is het reclame, soms zijn het phishingmails met risicovolle linkjes. De grote vraag is: hoe kom je ervan af?
26:21
Bewoners van flats waar veel senioren zelfstandig wonen, maken zich zorgen om de brandveiligheid. Vooral in seniorenpanden waar rookmelders niet zijn gekoppeld en waar geen brandmeldinstallatie is, zijn de zorgen groot. Moeten er geen aanvullende brandveiligheidseisen gesteld worden aan flats met kwetsbare bewoners?
25:52
Wie diabetes heeft moet, ongeacht de leeftijd, iedere vijf jaar tegen flinke kosten het rijbewijs vernieuwen. Diabetes Vereniging Nederland vindt dit onterecht en overbodig. Van de diabetespatiënten die medisch herkeurd worden, wordt maar één procent als niet rijvaardig beschouwd. Elles de Bruin spreekt hierover met Edith ...
27:27
DroomSap klinkt als een onschuldige frisdrank, maar dit slaapmiddel bevat het geneesmiddeleningrediënt doxylamine. Hoewel de verkoop officieel verboden is in Nederland, is DroomSap zonder recept verkrijgbaar in buitenlandse webshops. Wat zijn de voor- en nadelen van dit middel en is het veilig te gebruiken?
25:52
Gezonder leven voorkomt niet alleen medische klachten, maar verhelpt ze soms ook. En verder: dekking uitvaartpolis plotseling verdwenen.
25:22
Door mantelzorg komen familieverhoudingen soms onder hoge druk te staan. Wie van de kinderen verleent dagelijks hulp aan pa of ma en wie doet de financiën? Vaak zijn de taken niet gelijk verdeeld en ontstaat er ruzie.
25:40
Het is de meest geaccepteerde verslaving die bestaat: koopverslaving. Hoe herken je een koopverslaving en wat kun je eraan doen?
25:49
Stapje voor stapje lijkt het afgeschafte verzorgingshuis weer terug te komen. Sommige seniorenflats, waarin geen zorg werd aangeboden, krijgen nu alsnog 24 uurszorg in huis.
24:29
De politie waarschuwt voor de nieuwste babbeltrucs op straat of aan de deur.
27:27
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de overgang verborgen psychische aandoeningen versterkt en hierdoor aan het licht brengt.
26:53
Onder de dekmantel van mantelzorg stelen de broer en schoonzus van Gerard* meer dan drie miljoen euro van hun vermogende moeder, die op hoge leeftijd is. Is diefstal door mantelzorgers te voorkomen?
Seizoen 17
25:40
Een getekende euthanasieverklaring is soms onvoldoende om de uitdrukkelijke euthanasiewens van een bewoner uit te voeren: verpleeghuisartsen weigeren soms euthanasie bij bewoners.
Archief