Meldpunt!

Meldpunt! gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
25:52
Meldpunt!

Schelden, spugen en leugens aan de deur: Meldpunt ontvangt sinds het begin van dit jaar meldingen over agressieve deur-tot-deurverkopers van Ziggo. Vaak opereren ze zonder colportagevergunning van de betreffende gemeente en worden abonnementen opgedrongen. Waarom doet Ziggo dit?...

Seizoen 18
25:21
Vele duizenden PTT'ers die samen met hun partner pensioen opbouwden, ontvangen geen of een te lage aanvulling op hun pensioen. MAX Ombudsman Rogier de Haan vraagt zich af of dat wel terecht is.
25:52
Het is een ware plaag: ongewenste e-mails. Soms is het reclame, soms zijn het phishingmails met risicovolle linkjes. De grote vraag is: hoe kom je ervan af?
26:21
Bewoners van flats waar veel senioren zelfstandig wonen, maken zich zorgen om de brandveiligheid. Vooral in seniorenpanden waar rookmelders niet zijn gekoppeld en waar geen brandmeldinstallatie is, zijn de zorgen groot. Moeten er geen aanvullende brandveiligheidseisen gesteld worden aan flats met kwetsbare bewoners?
25:52
Wie diabetes heeft moet, ongeacht de leeftijd, iedere vijf jaar tegen flinke kosten het rijbewijs vernieuwen. Diabetes Vereniging Nederland vindt dit onterecht en overbodig. Van de diabetespatiënten die medisch herkeurd worden, wordt maar één procent als niet rijvaardig beschouwd. Elles de Bruin spreekt hierover met Edith ...
27:27
DroomSap klinkt als een onschuldige frisdrank, maar dit slaapmiddel bevat het geneesmiddeleningrediënt doxylamine. Hoewel de verkoop officieel verboden is in Nederland, is DroomSap zonder recept verkrijgbaar in buitenlandse webshops. Wat zijn de voor- en nadelen van dit middel en is het veilig te gebruiken?
25:52
Gezonder leven voorkomt niet alleen medische klachten, maar verhelpt ze soms ook. En verder: dekking uitvaartpolis plotseling verdwenen.
25:22
Door mantelzorg komen familieverhoudingen soms onder hoge druk te staan. Wie van de kinderen verleent dagelijks hulp aan pa of ma en wie doet de financiën? Vaak zijn de taken niet gelijk verdeeld en ontstaat er ruzie.
25:40
Het is de meest geaccepteerde verslaving die bestaat: koopverslaving. Hoe herken je een koopverslaving en wat kun je eraan doen?
25:49
Stapje voor stapje lijkt het afgeschafte verzorgingshuis weer terug te komen. Sommige seniorenflats, waarin geen zorg werd aangeboden, krijgen nu alsnog 24 uurszorg in huis.
24:29
De politie waarschuwt voor de nieuwste babbeltrucs op straat of aan de deur.
27:27
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de overgang verborgen psychische aandoeningen versterkt en hierdoor aan het licht brengt.
26:53
Onder de dekmantel van mantelzorg stelen de broer en schoonzus van Gerard* meer dan drie miljoen euro van hun vermogende moeder, die op hoge leeftijd is. Is diefstal door mantelzorgers te voorkomen?
Seizoen 17
25:40
Een getekende euthanasieverklaring is soms onvoldoende om de uitdrukkelijke euthanasiewens van een bewoner uit te voeren: verpleeghuisartsen weigeren soms euthanasie bij bewoners.
25:14
Buitenlandse zorgmedewerkers helpen om het gigantische personeelstekort in ons land op te vangen. Commerciële bedrijven werven binnen en buiten de EU zorgmedewerkers, voor onder meer de ouderenzorg. Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? En gaat dat allemaal wel volgens de regels?
25:33
Als paddenstoelen schieten padelbanen uit de grond. Leuk voor de sportbeoefenaars, minder leuk voor de omwonenden. Want padel gaat gepaard met veel lawaai. Moet deze sport niet naar binnen verhuizen?
25:45
Veel gemeenten zijn terughoudend met het geven van toestemming voor het plaatsen van een mantelzorgwoning als die mantelzorg nog niet direct nodig is. Maar is de mantelzorg wèl direct nodig, dan kan het plaatsen van zo'n woning maanden duren. Mantelzorgers lopen hierdoor vast. En wat kost zo'n mantelzorgwoning? Is het een ...
25:40
Duizenden Nederlanders zitten zonder huisarts terwijl er feitelijk geen huisartsentekort is. Hoe kan dat? En hoe lossen we dat op? Kan kunstmatige intelligentie (AI) uitkomst bieden? Nederland heeft ruim 15.000 huisartsen, alleen voeren die niet allemaal hun eigen praktijk. Vaak zitten ze met andere huisartsen in een gecom...
25:32
De Toyota's RAV4 en C-HR met bouwjaren 2016 tot 2021 zijn de meest gestolen auto's van Nederland. Eigenaren van de circa 60.000 exemplaren staan machteloos tegenover dieven die deze sleutelloze auto's in een paar minuten tijd mee weten te nemen. Vaak belanden deze gestolen Toyota's in een zeecontainer om verkocht te worden...
25:40
Wie problemen heeft met de computer en digitalisering kan hulp aan huis inschakelen. Dit zijn betaalde diensten door bedrijven die de helpende hand bieden bij foutmeldingen en overige digitale vragen. Maar wat als zo'n computerhulpbedrijf ineens uw internet-, telefoon- en tv-abonnement op eigen naam zet? Wat zijn dan uw re...
Archief