De Wereld Van Dutch Design

Seizoen 1
25:25

Seizoen 1, Aflevering 6 - Aleksandra Gaca

12 x
Aleksandra Gaca (Delft) is textielontwerper en weeft 3D-structuren in stoffen. Ze pleit voor meer textiel in een steeds afstandelijkere wereld. Haar ontwerpen worden gebruikt in mode, interieurs en tentoonstellingen van hier tot aan China.
26:14

Seizoen 1, Aflevering 5 - Ineke Hans

3 x
Ineke Hans (Arnhem) is productontwerper en ontwierp een groot aantal zeer succesvolle stoelen (o.m. de statiegeldstoel Rex) maar ook lampen, een knoflookpers, fruitschalen en veel meer. Nu werkt ze aan een 'CO2-huisje' dat inzichtelijk moet maken hoe de keuzes die jij maakt, je uitstoot beïnvloeden.
26:38

Seizoen 1, Aflevering 4 - Petra Blaisse

9 x
Petra Blaisse (Amsterdam) is oprichter van ontwerpstudio Inside Outside, dat interieurs en buitenruimtes ontwerpt. Ze staan bekend om het gebruik van textiel: gigantische doeken van bijzondere materialen die ruimtes heruitvinden.
25:09

Seizoen 1, Aflevering 3 - Clever Franke

13 x
Ontwerpbureau Clever Franke (Utrecht) visualiseert grote datasets tot een behapbare interface. Zo maakten de ontwerpers de corona-dashboards tijdens de pandemie en visualiseerden ze de impact van klimaatverandering op migratie. Ze maken ook grote datasets over het weer inzichtelijk met visuals.
24:47

Seizoen 1, Aflevering 2 - Tjeerd Veenhoven

15 x
Tjeerd Veenhoven (Groningen) is waardeketenontwerper. Hij probeert economische waarde toe te kennen aan gewassen die goed zijn voor de biodiversiteit en ons ecosysteem, in de hoop dat deze gewassen daarom verbouwd zullen worden en op die manier de natuur beter maken.
28:31

Seizoen 1, Aflevering 1 - Malique Mohamud

23 x
Malique Mohamud (Rotterdam) zit met zijn collectief Concrete Blossom in de hyperdiverse wijk Delfshaven in Rotterdam. Hun ontwerpstudio is ook een avondwinkel en kapper, en op die manier is de drempel heel laag voor buurtgenoten om binnen te lopen en mee te denken over het herontwerpen van de stad op hun eigen voorwaarden.
52:04

De wereld van Dutch Design

9 x
Nadia Moussaid praat met bekende en minder bekende ontwerpers over de toekomst van design. Biodesigner Bob Hendrikx vertelt over biotechnologie: hoe kan de levende wereld in onze technologie verwerkt worden? Er is fingerfood dat geproduceerd is met menselijke mest. De 'Shit Show' van ontwerper Fides Lapidaire streeft ernaa...
Archief