De Wereld Van Dutch Design

Laatste aflevering
De Wereld Van Dutch Design

Aleksandra Gaca (Delft) is textielontwerper en weeft 3D-structuren in stoffen. Ze pleit voor meer textiel in een steeds afstandelijkere wereld. Haar ontwerpen worden gebruikt in mode, interieurs en tentoonstellingen van hier tot aan China.

De Wereld Van Dutch Design gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Ineke Hans (Arnhem) is productontwerper en ontwierp een groot aantal zeer succesvolle stoelen (o.m. de statiegeldstoel Rex) maar ook lampen, een knoflookpers, fruitschalen en veel meer. Nu werkt ze aan een 'CO2-huisje' dat inzichtelijk moet maken hoe de keuzes die jij maakt, je uitstoot beïnvloeden.
Petra Blaisse (Amsterdam) is oprichter van ontwerpstudio Inside Outside, dat interieurs en buitenruimtes ontwerpt. Ze staan bekend om het gebruik van textiel: gigantische doeken van bijzondere materialen die ruimtes heruitvinden.
Ontwerpbureau Clever Franke (Utrecht) visualiseert grote datasets tot een behapbare interface. Zo maakten de ontwerpers de corona-dashboards tijdens de pandemie en visualiseerden ze de impact van klimaatverandering op migratie. Ze maken ook grote datasets over het weer inzichtelijk met visuals.
Tjeerd Veenhoven (Groningen) is waardeketenontwerper. Hij probeert economische waarde toe te kennen aan gewassen die goed zijn voor de biodiversiteit en ons ecosysteem, in de hoop dat deze gewassen daarom verbouwd zullen worden en op die manier de natuur beter maken.
Malique Mohamud (Rotterdam) zit met zijn collectief Concrete Blossom in de hyperdiverse wijk Delfshaven in Rotterdam. Hun ontwerpstudio is ook een avondwinkel en kapper, en op die manier is de drempel heel laag voor buurtgenoten om binnen te lopen en mee te denken over het herontwerpen van de stad op hun eigen voorwaarden.
Archief