Eus In Turkije

Laatste aflevering
Eus In Turkije

In Diyarbakir neemt Eus de schade op van de aardbeving en dompelt zich onder in de Koerdische cultuur. Ondanks jarenlange onderdrukking bloeien taal, muziek en dans in de onofficiële hoofdstad van de Koerden. Hoe kan dat?

Eus In Turkije gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Konya is een trekpleister voor religieuze toeristen en nu een economische 'boomtown', maar jarenlang was de regio achtergesteld en trokken mensen als gastarbeiders naar o.a. Nederland. Eus onderzoekt de erfenis van de islam en de herwaardering van het 'achterland' van Turkije.
Eus bezoekt Izmir, de meest vrije en westerse stad van Turkije. De doden van de vrijheidsstrijd en de bevolkingsuitwisseling zijn hier nog niet vergeten. Hoe kijken vrouwen en minderheden in Izmir naar hun toekomst?
Eus is in de conservatieve stad Trabzon tijdens de spannende presidentsverkiezingen. Er klinkt keiharde verkiezingstaal, zelfs de oproep om te stemmen met kogels. Staat de eenheid van het land, 100 jaar geleden gesticht door Atatürk, op het spel?
Archief