Het Muizenhuis

Laatste aflevering
07:07
Het Muizenhuis

Julia heeft de muizelen. Hierdoor mag ze een week lang niet naar buiten en dus ook Sam niet zien. Hoe moet ze nu met haar vriend spelen?

Het Muizenhuis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
07:07
Sam is ervan overtuigd dat Julia zijn oudere broer Daan leuker vindt. Hij probeert te veranderen zodat ze hem stoerder vindt, maar wil Julia dat wel?
07:07
Sam en Julia denken dat de ander het thuis beter heeft en besluiten van plek te wisselen. Is het leven van Sam echt leuker dan dat van Julia? En is haar leven echt rustiger dan dat van Sam?
07:07
De moeder van Julia heeft een veer van een zeldzame vogel van hun eiland in haar bezit. Doordat Sam de deur open laat staan, fladdert de veer door Het Muizenhuis. Sam en Julia zetten de achtervolging in.
07:07
Sam en Julia vinden een mysterieus object in de tuin. Wij zien dat het een dobbelsteen is, maar de muizen weet niet precies wat het is. Sam en Julia gaan op onderzoek uit.
07:07
Julia vraagt zich af waarom haar moeder haar cadeaus in de kast legt, terwijl de moeder van Sam ze op het dressoir tentoonstelt. Vindt ze de cadeaus van haar dochter soms niet mooi?
07:07
Sam is nog nooit buiten Het Muizenhuis geweest en droomt van een wereldreis. Julia kent het Muizenhuis juist nog niet zo goed. Wat als ze daar blijven en wereldreizigers spelen?
07:07
Julia mag bij Sam blijven eten, maar Julia maakt een grote vlek op het tafelkleed als de moeder van Sam weg is. De klokt tikt. Lukt het Sam en Julia om voor het avondeten de vlek uit het tafelkleed te krijgen en haar grote fout te herstellen?
07:07
Sam is een slechte verliezer en Julia doet er alles aan om zijn gedrag te veranderen. Sam doet heel erg zijn best, maar hij blijft het moeilijk vinden.
07:07
Er komt een vreemd geluid uit het Muizenhuis. Waar komt dat vandaan? Van een vulkaan, zoals op het eiland van Julia? Steekt iemand overdag vuurwerk af? Sam en Julia gaan op onderzoek uit.
07:07
Er vliegt een vlinder door het Muizenhuis en hij kan niet meer naar buiten. Sam en Julia bedenken verschillende manieren om de vlinder te vangen en te bevrijden. Maar de vlinder lijkt het niet te begrijpen.
07:07
Sam kan zich moeilijk voorstellen hoe het leven van Julia op haar eiland was. Julia probeert hem het gevoel te geven dat hij op het eiland is.
07:07
Julia is haar geluksschelp, die ze op haar eiland heeft gevonden, kwijt. Sam helpt haar mee zoeken. Het onderzoek leidt ze naar het huis van mevrouw Dromer, de waarzegster van het Muizenhuis. Maar kan zij hen echt helpen?
07:07
Sam en Julia willen in hun schuilplek spelen, maar Tonio volgt hen omdat hij hun geheim wil weten. Dat kan ook een leuk spel worden.
07:07
Julia vindt een cadeau in het keukenkastje van haar moeder en denkt dat het voor haar is. Ze roept de hulp van Sam in omdat ze wil spieken wat erin zit. In haar enthousiasme verscheurt ze het cadeaupapier en kan ze het niet meer opnieuw inpakken. Wat nu?
07:07
Voor het grote buurtfeest neemt iedere bewoner een vierkant mee dat hem of haar representeert. Alle vierkanten samen wordt elk jaar een groot lappendeken. Sam helpt Julia om haar eigen vierkant op tijd af te krijgen.
07:07
Sam heeft beloofd de planten van Meneer Humeur water te geven. Sam gaat met Julia naar zijn appartement en ze komen erachter waarom Meneer Humeur zo teruggetrokken is.
07:07
Sam hoort Julia tegen iemand praten en denkt dat ze het tegen haar beste vriend heeft. Sam dacht dat hij dat was. Hij maakt zich zorgen en probeert te achterhalen wie de beste vriend van Julia is.
07:07
Julia en Sam moeten op Ben passen. Ze spelen verstoppertje in het Muizenhuis. Maar Ben is zo goed verstopt, dat ze hem niet kunnen vinden. Waar zou hij toch zitten?
07:07
Mevrouw Roddel wil een artikel over Julia als nieuwe bewoner schrijven. Ze heeft informatie over haar eiland nodig en leent een boek van de moeder van Julia. Als ze het maar niet kwijtraakt.
Archief