Wie Denk Je Wel Dat Je Bent

Wie Denk Je Wel Dat Je Bent gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
41:10
Wie Denk Je Wel Dat Je Bent

Sommige mensen zien overal beren op de weg. Anderen maken zich nergens zorgen over. Maar wie zien de wereld realitischer? Wie presteren beter onder druk: piekeraars, die bang zijn dat ze een modderfiguur slaan, of blije eieren, van wie alle kritiek afglijdt? En kunnen blije eier...

Seizoen 3
41:33
Smartphoneverslaving is een groot maatschappelijk probleem. Wat doet het met je als je de hele dag zit te instagrammen en te tiktokken? Krijg je daar een kortere spanningsboog van? Wat doet het met je gezondheid en je lichaam? En heeft het misschien ook voordelen?
40:56
Spiritualiteit is hot. Maar wat zegt het over je als je spiritueel bent? Ben je minder geremd in vergelijking met je rationele medemens? Zijn spirituele mensen misschien ook makkelijker op te lichten? En wie kan je aan het einde van je leven het beste aan je sterfbed hebben: iemand die heel nuchter over leven en dood denkt...
41:02
Ooit was 'nerd' bijna een scheldwoord, tegenwoordig worden ze steeds vaker gezien als cool. Maar hoe herken je nerds? Vragen nerds bij problemen minder snel om hulp? En zijn ze sociaal echt zo onhandig? Of zijn nerds eigenlijk net zulke kuddedieren als de rest?
40:40
Hoe verander je als je kinderen krijgt? Kunnen mensen met kinderen zichzelf makkelijker wegcijferen? Huilen ze sneller? En kunnen ze beter een moeilijke taak tot een goed einde brengen?
41:36
Wat zegt het over je als je boven of beneden de grote rivieren woont? Zijn mensen met een zachte G misschien eerlijker? Zijn mensen met een harde G echt zulke vrekken? En klopt het vooroordeel dat noorderlingen minder gezellig zijn dan zuiderlingen?
Seizoen 2
40:34
We vergelijken de emotionele hartmensen met de rationele hoofdmensen. Wie is er empathischer bij het ontslaan van een werknemer? Wie blijft het kalmst na een aanrijding? En als er een IKEA-kast in elkaar gezet moet worden, aan wie kun je dat dan het beste overlaten?
41:03
Zijn hondenmensen beter in slap ouwehoeren dan kattenmensen? Zijn ze ook baziger? Kun je het verschil ruiken tussen honden- en kattenmensen? En wie van de twee is beter bestand tegen hele vieze dingen?
41:03
Zijn oudste kinderen beter in leidinggeven dan jongste kinderen? Zijn jongste kinderen misschien grappiger? En zijn oudste kinderen claustrofobischer doordat ze ter wereld kwamen door een nauwer geboortekanaal en zo ja, heeft dat blijvende gevolgen gehad?
40:55
Kunnen mensen uit de stad zich minder goed concentreren dan mensen op het platteland? Hebben stedelingen een positiever zelfbeeld? Wie heeft er een betere overlevingskans in de Nederlandse wildernis? En zijn dorpelingen misschien aardiger dan stedelingen?
40:59
Dat sporters in het algemeen wat gezonder en fitter zijn dan sporthaters is logisch. Maar zijn er meer effecten van sporten die in het dagelijks leven van invloed zijn? Zijn sporters minder lui? Kunnen sporters slechter tegen hun verlies? En wie is er bereid meer pijn te lijden voor een goed doel?
40:47
Hebben perfectionisten minder rotzooi in hun auto? Zijn ze botter tegen mensen die fouten maken dan chaoten? Hebben perfectionisten door hun chronische stress vaker last van een stijve nek? Hebben chaoten meer joie de vivre?
39:00
Zijn vegetarische mannen minder macho dan vleesetende mannen? Zijn vrouwelijke vleeseters vrouwelijker dan vegetarische vrouwen? En kun je ruiken of iemand vegetariër is of vleeseter?
41:00
Het is algemeen bekend dat mooie vrouwen het in het leven veel makkelijker hebben dan 'gewone' vrouwen. Vinden mannen vrouwen knapper na het drinken van alcohol?
41:00
Zijn gelovigen misschien ook bijgeloviger als je ze onder een ladder laat doorlopen of bij het inzetten van geld bij roulette. Durven ze meer risico's te nemen omdat ze op God vertrouwen?
41:00
We kennen ze allemaal, de zenuwpezen die zich overal druk om maken en de ijskonijnen die onder alle omstandigheden de rust zelf blijven. Hoe komt dat?
41:00
Zijn VVD'ers echt grotere graaiers, maar ook gezelliger dan GroenLinksers? En wie van deze twee zijn de grotere bangeriken?
41:00
Natuurlijk zijn jongeren sneller op hun mobieltje dan hun ouders, maar hoeveel sneller? Zijn jongeren eerder bereid om voor paal te staan als anderen dat ook doen?
Archief