Wie Denk Je Wel Dat Je Bent

Wie Denk Je Wel Dat Je Bent gemist?

Seizoen 2
39:58

Seizoen 2, Aflevering 6 - Hartmensen versus hoofdmensen

2,5 27 x
We vergelijken de emotionele hartmensen met de rationele hoofdmensen. Wie is er empathischer bij het ontslaan van een werknemer? Wie blijft het kalmst na een aanrijding? En als er een IKEA-kast in elkaar gezet moet worden, aan wie kun je dat dan het beste overlaten?
40:27

Seizoen 2, Aflevering 5 - Kattenmensen versus hondenmensen

3,0 20 x
Zijn hondenmensen beter in slap ouwehoeren dan kattenmensen? Zijn ze ook baziger? Kun je het verschil ruiken tussen honden- en kattenmensen? En wie van de twee is beter bestand tegen hele vieze dingen?
40:27

Seizoen 2, Aflevering 4 - De jongste versus de oudste kinderen in een gezin

3,0 14 x
Zijn oudste kinderen beter in leidinggeven dan jongste kinderen? Zijn jongste kinderen misschien grappiger? En zijn oudste kinderen claustrofobischer doordat ze ter wereld kwamen door een nauwer geboortekanaal en zo ja, heeft dat blijvende gevolgen gehad?
40:19

Seizoen 2, Aflevering 3 - Stedelingen versus dorpelingen

4,0 15 x
Kunnen mensen uit de stad zich minder goed concentreren dan mensen op het platteland? Hebben stedelingen een positiever zelfbeeld? Wie heeft er een betere overlevingskans in de Nederlandse wildernis? En zijn dorpelingen misschien aardiger dan stedelingen?
40:23

Seizoen 2, Aflevering 2 - Sporters versus sporthaters

4,0 41 x
Dat sporters in het algemeen wat gezonder en fitter zijn dan sporthaters is logisch. Maar zijn er meer effecten van sporten die in het dagelijks leven van invloed zijn? Zijn sporters minder lui? Kunnen sporters slechter tegen hun verlies? En wie is er bereid meer pijn te lijden voor een goed doel?
40:12

Seizoen 2, Aflevering 1 - Chaoten versus perfectionisten

4,0 117 x
Hebben perfectionisten minder rotzooi in hun auto? Zijn ze botter tegen mensen die fouten maken dan chaoten? Hebben perfectionisten door hun chronische stress vaker last van een stijve nek? Hebben chaoten meer joie de vivre?
39:00

Vleeseters tegen vegetariërs

3,5 47 x
Zijn vegetarische mannen minder macho dan vleesetende mannen? Zijn vrouwelijke vleeseters vrouwelijker dan vegetarische vrouwen? En kun je ruiken of iemand vegetariër is of vleeseter?
41:00

Mooie vrouwen tegen 'gewone' vrouwen

4,5 38 x
Het is algemeen bekend dat mooie vrouwen het in het leven veel makkelijker hebben dan 'gewone' vrouwen. Vinden mannen vrouwen knapper na het drinken van alcohol?
41:00

Gelovigen tegen ongelovigen

4,0 14 x
Zijn gelovigen misschien ook bijgeloviger als je ze onder een ladder laat doorlopen of bij het inzetten van geld bij roulette. Durven ze meer risico's te nemen omdat ze op God vertrouwen?
41:00

Stresskippen tegen ijskonijnen

4,0 36 x
We kennen ze allemaal, de zenuwpezen die zich overal druk om maken en de ijskonijnen die onder alle omstandigheden de rust zelf blijven. Hoe komt dat?
Archief