Wilde Buren

Laatste aflevering
Wilde Buren

Het probleem: Jos is aangevallen door een wild zwijn in de bossen bij Meerssen, terwijl hij zijn hond aan het uitlaten was. Sindsdien durft hij niet meer alleen het bos in. Maar Jos houdt van het bos! Hoe kan hij weer veilig en ongestoord zijn hond uitlaten in het bos? Wildebras...

Wilde Buren gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Het probleem: In een studentenhuis in Tilburg hebben ze last van extra, ongewenste huisgenoten: muizen. Die zijn met geen mogelijkheid weg te krijgen en opruimen lijkt in een studentenhuis ook onmogelijk. Hoe gaat Wildebras ervoor zorgen dat die muizen een ander huisje gaan vinden in tijden van een huizencrisis?
Het probleem: Corine en haar gezin uit Katwijk ervaren overlast van meeuwen rondom hun woning. Het geschreeuw is gekmakend en ze worden ook nog eens regelmatig aangevallen. Het lijkt wel Meeuwwijk in plaats van Katwijk. Niks lijkt de brutale meeuwen te stoppen, maar Wildebras komt met een oplossing!
Het probleem: in Friesland zitten dassen onder het spoor. Hierdoor rijden er geen treinen naar Workum, precies waar Norah haar school staat. Nu moet ze met de bus naar school en doet ze er veel langer over. Als puber eerder je bed uit moeten is al een opgave en door de das kan dit ook nog een tijdje gaan duren. Hoe gaat Wi...
Het probleem: Samuel (9) en Joas (5) uit Apeldoorn zijn nu al een paar keer te laat op school gekomen door de steenmarter. Ze stonden namelijk helemaal klaar voor vertrek toen de auto het niet meer deed! De steenmarter knaagt telkens draden door van de auto, waardoor hij niet meer start. Wat moet er gebeuren zodat die stee...
Het probleem: Frederik Nijpjes, eigenaar van landgoed Klein Paarlo, doet z'n best om de historische waarde van zijn landgoed te beschermen, maar moet vechten tegen de bevers die eeuwenoude bomen kapotmaken. Heeft Wildebras een oplossing om deze bomen te beschermen?
Het probleem: de familie Mansveld uit Havelte durft niet meer naar buiten, want ze zijn bang voor de wolf. De kinderen uit het gezin mogen alleen nog maar in de tuin met een groot hek eromheen spelen. Hoe kunnen ze hun angst overwinnen en zorgen dat de wolf niet bij hen in de buurt komt?
Het probleem: de kippen en kuikens van Mischa (9) en Hiske (5) uit Brabant worden opgegeten door een havik. Nu moeten ze kuikentjes opsluiten in een hok en dat vinden ze zielig. Hoe kunnen de kuikens weer veilig naar buiten?
Archief