Lewis

Laatste aflevering
1:30:12
Lewis

Bij een bomexplosie komt een professor om het leven. Lewis, Hathaway en Maddox komen er al snel achter dat de man er meerdere affaires met jonge vrouwen op na hield. Aan verdachten dan ook geen gebrek. Ondertussen bereidt Lewis zich voor op zijn reis naar Nieuw-Zeeland met Hobso...

Lewis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 9
1:28:34
Lewis, Hathaway en Maddox worden ingeroepen als in een bos het lichaam van de decaan van de universiteit wordt gevonden. Ze ontdekken al snel dat de moord onderdeel is van een esoterisch ritueel en dat er nog meer slachtoffers zullen vallen. De moorden hebben iets te maken met een verkeersongeluk, acht jaar eerder.
1:30:24
De politie in Oxford krijgt een nieuwe baas, en die trekt de adviserende rol van Lewis in twijfel. Ondertussen houden Hathaway, Lewis en Maddox zich bezig met de moord op een studente. Ze duiken in de wereld van taxidermie, social media, drugs, alternatieve kunst én de gemeenschap van dakloze Oost-Europeanen.
Seizoen 8
1:29:46
Lewis' reputatie staat op het spel als een zaak van 13 jaar geleden heropend wordt vanwege onzuiver bewijsmateriaal. De veroordeelde zou drie politiemannen hebben vermoord. Nog voor hij weer vrijkomt, wordt er opnieuw een agent vermoord. Is destijds de verkeerde opgepakt, of is er sprake van een copycat?
1:29:34
Lewis, Hathaway en Maddox onderzoeken de moord op een studente klassieke talen. Zij bleek een verhouding te hebben gehad met een professor astronomie, maar er zijn meer verdachten. Een professor in de klassieke talen zegt het slachtoffer niet te kennen en dat vinden de rechercheurs verdacht. De man blijkt niet te zijn wie ...
1:30:45
Hathaway is terug van zijn vakantie en pakt nu, gepromoveerd tot inspecteur, zijn werk weer op. Lewis is gepensioneerd, dus krijgt Hathaway een nieuwe partner: Lizzie Maddox. Samen onderzoeken ze de moord op een neurochirurg. Als ze er niet uitkomen, besluit Hathaway de hulp in te roepen van Lewis.
Seizoen 7
1:32:14
Lewis en Hobson hebben eindelijk hun gevoelens voor elkaar uitgesproken. Ondertussen houden Lewis en Hathaway zich bezig met de moord op een voormalig professor. Hij werd doodgereden op de dag dat hij uit de gevangenis kwam. Vlak voor hij stierf, kraste hij het getal 500 in de verf van de auto.
1:29:39
Terwijl Hathaway op werkvakantie is in Kosovo, doet Lewis onderzoek naar een gebalsemd lichaam dat in de bossen is gevonden. Ondertussen is een oud-collega van Lewis, Jack Cornish, spoorloos verdwenen. Cornish blijkt iets met het gevonden lijk te maken te hebben. Lewis vraagt Hathaway om zich op afstand met de zaak te bemo...
1:28:01
Een helderziende is vermoord. Lewis en Hathaway ontdekken dat het slachtoffer eigenlijk psycholoog was en undercover werkte als medium voor een wetenschappelijk onderzoek. De verdenking valt al snel op een andere helderziende, maar als er nog een dode valt, breiden Lewis en Hathaway hun onderzoek uit.
Seizoen 6
1:29:18
Een controversiële spreker op het gebied van de criminologie wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Heeft hij zelfmoord gepleegd of is er sprake van moord? Lewis en Hathaway zien veel potentiële verdachten.
1:30:05
Een studente wordt om het leven gebracht tijdens een avondje babysitten. De moord roept veel vragen op bij Lewis en Hathaway. Was zij het beoogde slachtoffer? En waarom lag ze vastgebonden op bed?
1:28:37
Een docente voelt zich vernederd als haar profiel op een datingsite rondgaat onder de studenten. Niet veel later wordt ze dood aangetroffen en het lijkt erop dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd. Maar Lewis heeft daar zo zijn twijfels over.
1:30:08
In een botanische tuin wordt het lichaam aangetroffen van een geleerde die geobsedeerd was door een raadsel van schrijver Lewis Carroll. De broer van het slachtoffer is de hoofdverdachte. Het onderzoek van Lewis en Hathaway wordt gehinderd door twee studenten.
Seizoen 5
1:29:55
Een zakenvrouw is op bloedige wijze vermoord. Lewis en Hathaway ontdekken dat ze geldgebrek had en iemand afperste. Ook vinden ze een aanwijzing in de memoires van het voormalige hoofd van de Britse veiligheidsdienst.
1:29:54
Een studente komt om het leven tijdens een klinisch onderzoek naar een nieuw soort antidepressivum. Ze blijkt te zijn vermoord. De psychiater die het onderzoek begeleidt, werkt Lewis en Hathaway tegen.
1:30:08
Een vrouwelijke bisschop die te gast was in Oxford is vergiftigd. In eerste instantie denken Lewis en Hathaway dat ze vermoord is vanwege haar progressieve ideeën, maar al snel vallen er meerdere slachtoffers. Het lijkt erop dat de moordenaar handelt uit wraak vanwege een gebeurtenis uit een ver verleden.
1:30:08
Tijdens de afscheidsreceptie van een professor wordt een oud-studente van de trap geduwd en komt hierbij om het leven. Lewis vermoedt dat de zaak te maken heeft met een zware mishandeling, tien jaar eerder. Hij vraagt de rechercheur die de zaak destijds onderzocht om hulp.
Seizoen 4
1:30:10
Tijdens Halloween wordt een vriendin van Laura Hobson vermoord. Een helderziende benadert Lewis en Hathaway en beweert dat ook zij in gevaar zijn. Er vallen meer slachtoffers en Lewis en Hathaway vragen zich af of Hobson hier meer van weet...
1:29:42
Een groep professionele quizzers speelt een wedstrijd in Oxford. Na een bewogen eerste nacht wordt een van de deelnemers dood in een fontein gevonden. Hathaway en Lewis, die eigenlijk een romantische weekendje weg had gepland, worden opgeroepen om de moordenaar te ontmaskeren voor het quizweekend ten einde komt.
1:29:35
Bij het observatorium van de universiteit wordt een professor dood aangetroffen. Hij is gestorven onder verdachte omstandigheden en was onlangs gaan biechten bij een priester. Lewis en Hathaway stuiten op meerdere verdachten.
Archief