Redbad

Redbad gemist?

2022
2:32:36

Film - Spanning

4,5 17 x
In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door barbaarse krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inva...
Afleveringen 2020

Film • Spanning

4,0 21 x
In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door 'barbaarse' krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Redbad vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redb...
Afleveringen 2019

Aflevering 4

3,0 82 x
Tijdens het definitieve gevecht met de Franken, wordt Redbad en Frea's zoontje ontvoerd door de Franken. Dan is één iemand bereid het allerhoogste offer te brengen voor Redbads gezin.

Aflevering 3

4,0 69 x
Redbad gaat terug naar de Friezen om zijn zus en zijn volk te redden. Hij wil de opstand tegen de Franken leiden, maar hij heeft niet gerekend op de tegenwerking van zijn neef Jurre en diens vader.

Aflevering 2

4,0 90 x
Terwijl de verbannen Redbad een nieuw leven opbouwt bij de Vikingen en verliefd wordt op koningsdochter Frea, levert zijn neef Jurre de Friezen over aan de macht van de Frankische heerser Pepijn.

Aflevering 1

4,0 97 x
Terwijl Redbad ruzie heeft met zijn vader, de Friese koning Aldigisl, staan de Franken voor de deur om de Friese hoofdstad Dorestad in te nemen.
Afleveringen 2018

The Makers

4,0 27 x
Achtergrondverhalen van de producent, regisseur, schrijver, acteurs en crewleden van het filmepos 'Redbad, de legende'.
Archief