Blackadder

Laatste aflevering
Blackadder
Verlopen

Wanneer Blackadder, George en Baldrick te horen krijgen dat ze de volgende dag zullen aanvallen, doet Blackadder alsof hij gek is om een zekere dood te vermijden.

Blackadder gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
Verlopen
Melchett geeft Blackadder opdracht om een spion te ontmaskeren die in het ziekenhuis werkt waar George herstelt van een bomaanslag. Edmund gaat aan het werk, ondervraagt Darling, verleidt een verpleegster en vraagt Baldrick om een patiënt met een uitgesproken Duits accent in de gaten te houden.
Verlopen
Blackadder en zijn vrienden sluiten zich aan bij het luchtkorps, maar Edmund en Baldrick worden kort daarna neergeschoten en gevangengenomen. George haalt de knappe piloot Lord Flashheart over om een reddingspoging te ondernemen.
Verlopen
De Oktoberrevolutie in Moskou levert drie ontstellende resultaten op: een staakt-het-vuren door Rusland, een offensief van Duitsland en een Charlie Chaplin-impressie van Baldrick.
Verlopen
Blackadder moet voor de krijgsraad komen wegens het eten van een postduif. Met de duiveneigenaar Melchett als rechter en Darling als aanklager, vertrouwt Edmund op George en Baldrick om zijn hachje te redden.
Verlopen
Kapitein Blackadder ziet een kans om uit de loopgraven te ontsnappen, wanneer generaal Melchett een schilderwedstrijd aankondigt voor de omslag van het tijdschrift 'King and Country'. Hij speelt vals om te winnen, maar is niet blij met zijn beloning.
Seizoen 3
Verlopen
De hertog van Wellington daagt de prins uit tot een duel. Edmund biedt aan zijn plaats in te nemen, in de hoop dat zijn neef MacAdder hem zal bijstaan.
Verlopen
Wanneer Blackadder ontdekt dat de prins-regent blut is, vindt hij een rijke bruid voor hem.
Verlopen
Terwijl de prins-regent een toneelstuk bijwoont, overleeft hij een moordaanslag door anarchisten. Hij is geschokt om te horen dat hij niet populair is en Blackadder stelt voor dat hij zijn imago verbetert door een toespraak te houden. Dus huurt hij twee acteurs uit het toneelstuk in om hem les te geven in openbaar spreken.
Verlopen
Terwijl de revolutie door Frankrijk raast, is iedereen geobsedeerd door de gedurfde heldendaden van de Scarlet Pimpernel. Iedereen behalve Blackadder. Edmund wordt uitgedaagd om een aristocraat te redden van de Franse revolutionairen. Hij bedenkt een plan om de weddenschap te winnen zonder zichzelf in gevaar te brengen en ...
Verlopen
Baldrick verbrandt het enige exemplaar van het woordenboek van Samuel Johnson, waardoor Blackadder het moet herschrijven in slechts een weekend.
Verlopen
De nieuwe premier Pitt the Younger wil de prins failliet laten gaan. Zoals gewoonlijk kiest Blackadder de kant van zijn meester en zijn portemonnee, ditmaal door de politiek in te gaan.
Seizoen 1
Verlopen
Wanneer Edmund zijn titel als hertog van Edinburgh verliest, ontslaat hij Baldrick en Percy en neemt enkele van de wreedste mannen in Engeland aan om hem te helpen het koninkrijk over te nemen.
Verlopen
Als de pest door Europa raast, geeft iedereen de schuld aan heksen. Edmund moet zijn onschuld zien te bewijzen, zodat hij niet op de brandstapel eindigt.
Verlopen
De koning wil een alliantie vormen tussen Engeland en Spanje en staat erop dat Edmund trouwt met de Infanta Maria Escalosa van Spanje. Edmund is niet onder de indruk van haar uiterlijk en probeert een huwelijk te voorkomen.
Archief